fredag 31. juli 2009

Sveler

Deilige sveler er ett must innimellom. I sommer laget vi det da vi hadde eksilsunnmøringer på besøk fra storbyen. Vi laget store deilige sveler, men de forsvant nesten fortere enn vi klare å steke. Og det er jo ett godt tegn.
Vi fant ut at oppskriften vi forholdt oss til ble alt for søt og hadde litt lite hjortesalt, men dette er smak og behag. Ta aldri en ferge på nordvestlandet uten å prøve svelene ombord!!



SVELE

Du treng;
5 egg
1 kopp sukker (ca.2-2,5 dl)
ca. 1 l kveitemjøl
1 l kulturmjølk
1 toppa ts natron
1 toppa ts hjortesalt (og gjerne ei lita ts til)
ca. 75 g margarin

slik gjer du;

Pisk egg, sukker, natron og hjortesalt godt. Slå deretter i mjølka og rør inn mjølet. Bland i smelta smør til slutt.
Steik på god varm takke som kan smørjast med litt margarin i starten (steikepanne kan nyttast i staden for takke).
Prøv den med rørt smør og sukker, med sirup, syltetøy eller brunost
Jeg pleier bare smøre på smør og dytte de i sukker.


Velbekomme!



5 kommentarer:

  1. Mmm, min mann lager helt nydelige sveler - er ikke sikker på om din oppskrift er lik hans, men sånn noenlunde vil jeg tro det.
    Kan anbefale rømme og multesyltetøy på :D

    SvarSlett
  2. Hmmmmm......nydelige bilder! Jeg også lager sveler, omtrent samme oppskrift som din bare uten smelta smør. Ferske sveler med syltetøy er noe av det beste jeg kan få til kaffen :)

    SvarSlett
  3. Merete; Multesyltetøy og rømme var en for meg ny kombinasjon, absolutt verdt og prøve!

    Elin H; Jeg holder meg til oppskrifta som fergene rundt her bruker, dog synes jeg den oppskriften er vel mye sukker i, så jeg halverte og litt til. Smeltet smør hører dog med her i heimen.
    Jeg tror nok det er like mange sveleoppskrifter som det er takker rundt om :)

    SvarSlett
  4. Hvor mange sveler holder denne oppskriften til ? :)

    SvarSlett
  5. Anonym; det kommer helt an på hvor store du lager de, men her holder det til ca.18-20 sveler

    Klem Ingvild

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild