Dette er en av våre favorittretter når vi skal kose oss litt på kvelden. På ett tapasbord er dette den retten som blir fortest tom. Det er ingen heksekunst å lage, men smaker fantastisk.
VELBEKOMME!
Scampi stekt i chili, hvitløk og olivenolje
Du trenger;
1 pk. rå scampi
2-4 røde chili
2-4 kinesisk hvitløk
olivenolje
Slik gjør du;
- Skrell scampi, hakk chili (jeg tar ut frøene) og hakk hvitløk.
- Legg ingrediensene i en pose og hell i olivenolje (ca. 0,5-1 dl)
- Om tid la dette ligge i et par timer å marinere seg
- Sett på stekepanne og varm opp, hell i ingrediensene.
- Stek til scampiene forandrer farge fra grå til rosa/oransj
- Server varme
VELBEKOMME!
Hei hei:) Jeg (vi) elsker også denne retten. Men vi bruker å blande inn finhakket persille rett før servering, og litt limesaft. Anbefaler også å servere pasta til :) Åhh, nå fikk jeg lyst på scampi... og godt brød til å dyppe i oljen :)
SvarSlettÅh dessa ser jättegoda ut! Var länge sedan jag åt scampi!! Läs gärna min blogg, har massa goda recept där!
SvarSlettDet ante meg at jeg kom til å finne det jeg leter etter i din blogg :) Her blir det tapas i helgen og jeg var ute etter gode oppskrifter :) Tusen takk Ingvild og god helg til deg og dine .)
SvarSlettklem fra Janne-Lise
Janne-Lise; Tapas er noe av det kjekkeste å servere. Det blir en så god stemmning av å sitte rundt bordet å spise og prate i timesvis :) Lykke til med matlagingen, oppskriftene blir hvertfall veldig godt tatt imot når vi lager de her i huset:)
SvarSlettKlem Ingvild
Det e så fantastisk med alle dåkker som legg ut gode oppskrifte på nettet! Takk! Snart kommer gjestan og eg gleda meg tell å server de scampi! God helg!
SvarSlettHei:) Hva gjør du for å holde de varme helt til gjestene kommer? og ca hvor lang tid tar det å lage? er ganske fersk på dette tapas-greiene;)
SvarSlettHei Janne; Å steke scampi er det siste jeg gjør (mens gjestene setter seg til bords) Det tar 2-3 minutter å steke de rosa (fargen skal gå fra grå til rosa) Rosa=ferdig :)
SvarSlettDe kan fint ligge i marinade i over natta om du vil, men det holder med en god time om tiden er knapp. Lykke til med tapas-greiene :D
Klem Ingvild
Hei.
SvarSlettDet så innmari godt ut!
Jeg har tint noen kokte scampi, går det greit alikevel? Om jeg freser de litt i panna?
M.
Gleder meg til å prøve denne i morgen. Tror nok den vil gjøre seg på tapasbordet!
SvarSlettDenne skal jeg ha med meg i 50 års lag i kveld :)
SvarSlettDette så supergodt ut! :) Skal prøves ;) Men hvor mye tror du er nødvendig til ca 12 personer? Håper på snarlig svar :D
SvarSlettDet spørs om du skal servere noe annet til, men jeg ville hatt hvertfall 1-1,5 kg til 12 personer om det er det eneste du skal servere. Om du skal servere det som en av flere retter holder det nok med 0,5-1 kg :) Lykke til :)
SlettTakk så mye! :) Det blir en del av et tapasbord, så satser på en pose á 1kg da ;)
SvarSlettKan den ligge i marinade fra en dag til en annen eller blir det for mye smak da?
SvarSlettHei Anonym, Den kan fint ligge i marinade i kjøleskapet over natten. Den tar nok til seg litt mer smak, men det er jo bare godt.
SlettMvh
Ingvildsmat
Hei, jeg skal lage marinerte scampi og ta med i et selskap til helgen. Så på denne oppskriften og den så veldig god ut. Mitt spørsmål er om scampiene må serveres varme eller om jeg kan lage dem ferdige noen timer før og så servere romtemperert?
SvarSlettHei anonym. De smaker best når de har litt varme i seg, men alt går. Lykke til
Slettmvh Ingvild