fredag 6. november 2009

Keisern pasta

Noen som husker da Keisern (i Ålesund) hadde matservering?
Lørdag var tedans, lunsj og kanskje 1/2 en til.
Mannens favoritt var Keisern Pasta, og jeg fikk derfor i oppdrag her en dag å gjenskape den. Ingen enkel oppgave skal jeg si dere, siden jeg ikke har oppskriften og det er noen år siden Keisern slutta med matservering. Mannen husket pastaskruer,en "hvit saus", paprika, biffbiter og ost på toppen. Jeg la til litt purre og sopp.
Det hadde vært gøy om noen som kanskje har oppskriften kunne kommet med fasiten selv om husbonden ble godt fornøyd likevel :)






Keisern Pasta lookalike


Du trenger;

ca.300 gr Pastaskruer
ca.2-300 gr. biff i strimler
1 rød paprika
1 purre
3-4 sopp (jada champiser)
1 pk. matfløte (jeg kunne fint brukt 1/2 til minst)
krydder (vi brukte ett biffkrydder og salt/ pepper)
raspet ost

Slik gjør du;

Kok pasta
Stek biffstriler, paprika, løk og sopp.
Hell over en pk. matfløte la det koke litt inn og krydre.
Når pastaen er kokt heller du av vannet. Hell så grønnsakene og kjøttet oppi pastaen og bland godt sammen med raspet ost.

På Keisern ble dette servert i en skål som var gratinert ost over. Jeg hadde alt i en ildfast form og hadde raspet ost på og inn i ovnen til osten var godt smeltet.
Server med baguett og smør

Go helg til alle,
Måtte ÅFK vinne cupfinalen

9 kommentarer:

  1. Hei, hei!
    Googla på pølsegrateng og kom dermed til din blogg. Takk for at du deler oppskrifter med oss!
    Det ser ut som det er mye spennende her. Nå legger jeg bloggen din på blogglista mi =)

    SvarSlett
  2. Hei.
    Svar på pastasalat: rødløk, rød paprika, mais,pasta,sukkererter, grønne epler, bogskinke, kyllingskinke.
    sausen: rømme, majones, karri, paprikakrydder, "gullkrydder" (natvigs??)bland alt og nyyyyyt.
    *klem*

    SvarSlett
  3. Hei! Jeg jobba sammen med ei fra keiser`n før og fikk oppskrifta på pastaen. Det er Pastaskruer, biffstrimler, løk,paprika og hvitløk, fløtesaus og gratiner med ost. Men det MÅ være "Kokkens Piffi Allkrydda"!!! MASSE;) Hilsen Harriett

    SvarSlett
  4. Herlig, så der var hemmeligheten altså, Kokkens piffi allkrydder! Det ante meg at vi ikke var så langt fra sannheten, da vet jeg hva det blir til middag en dag denne uka, må bare finne piffi allkrydder en plass først :) Tusen takk

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  5. høres godt ut, men hvor er grønnsakene ?

    feks server m bagett og smør, hva m en frisk salat?

    SvarSlett
  6. Anonym; sånn var det den ble servert på keisern, selvsagt går det fint å servere med en frisk deilig salat. Ernæringsmessig, bør den jo absolutt det. Du finner jo også grønnsakene i retten ;)

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  7. Og jeg som leste KEISAM pasta lokalike, denne var jo ikke det.....

    SvarSlett
  8. Nå ja...det var vel ikke helt slik den var da :) Kokkens Piffi Allkrydda er veldig rett, og litt Hindu biffkrydder :) Ikke biffstrimler, men små biter! Løk og paprika - også i biter. INGEN hvitløk nei! Kok pastaskruer først, lag fløtesaus med overnevnte krydder, ta i biff, løk og paprika. Gratiner med ost på toppen!
    Lykke til!!!
    Hilsen Hilde :-))

    SvarSlett
  9. Herlig Hilde, takker og bukker :)
    Da har vi den til neste gang mannen savna Keisern slik den engang var ;)

    Klem Ingvild

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild