torsdag 29. oktober 2009

Asparges med spekeskinke


Jeg blir ikke helt ferdig med tapaskvelden fra forrige innlegg.
Dette smaker fantastisk godt og er like enkelt som det er godt.
Vi brukte Strandaskinke siden vi liker tanken på at den var forholdsvis kortreist, og smaken er fantastisk!
Hvordan vi gjør dette sier du?
Følg med, følg med ;)




Asparges med spekeskinke



Du trenger;
Asparges
Skinke



Slik gjør du;
Sett ovnen på 250 grader
Ta aspargesen og knekk av endene, de knekker naturlig når du knekker de av.
Kok opp vann som er godt saltet, når vannet koker så hiver du oppi aspargesen og lar den koke i 2 minutter, ikke mer!
Når aspargensen har kokt i 2 minutter ta den ut og skyll den i kaldt vanni ett dørslag.
La den avkjøle seg litt.
Ta 1-2 skinker og surr rundt 2-3 asparges
Legg de på ett stekebrett
Når gjestene setter seg til bords setter du stekebrettet inn på øverste hylle.
Ta ut igjen etter 2-4 minutter
Server

6 kommentarer:

  1. mmh namnam dette er godt! og strandaskinka er god da, kjøper den ofte jeg! :)

    fredagsklem fra salatbolla =)

    SvarSlett
  2. Jeg bruker ikke å koke aspargesen først, mye mindre stress og den blir nesten bedre av å bare være i ovnen... :) Også er det jo kjempegodt med litt revet parmesan over før du har den i ovnen :p Testet også nettopp ut en serranoskinke som er paprikamarinert, anbefales til denne retten:)

    SvarSlett
  3. Hei

    Må denne serveres varm, eller er den god som kald også?

    SvarSlett
    Svar
    1. Den kan fint serveres kald, men jeg synes den er best med en liten lunk om ikke annet.

      Klem Ingvild

      Slett
    2. Serverte den med smørsaus. Nydelig.

      Slett
  4. Serverte den med en smørsaus til. Nydelig.

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild