Jeg blir ikke helt ferdig med tapaskvelden fra forrige innlegg.
Dette smaker fantastisk godt og er like enkelt som det er godt.
Vi brukte Strandaskinke siden vi liker tanken på at den var forholdsvis kortreist, og smaken er fantastisk!
Hvordan vi gjør dette sier du?
Følg med, følg med ;)
Asparges med spekeskinke
Du trenger;
Asparges
Skinke
Slik gjør du;
Sett ovnen på 250 grader
Ta aspargesen og knekk av endene, de knekker naturlig når du knekker de av.
Kok opp vann som er godt saltet, når vannet koker så hiver du oppi aspargesen og lar den koke i 2 minutter, ikke mer!
Når aspargensen har kokt i 2 minutter ta den ut og skyll den i kaldt vanni ett dørslag.
La den avkjøle seg litt.
Ta 1-2 skinker og surr rundt 2-3 asparges
Legg de på ett stekebrett
Når gjestene setter seg til bords setter du stekebrettet inn på øverste hylle.
Ta ut igjen etter 2-4 minutter
Server
mmh namnam dette er godt! og strandaskinka er god da, kjøper den ofte jeg! :)
SvarSlettfredagsklem fra salatbolla =)
Jeg bruker ikke å koke aspargesen først, mye mindre stress og den blir nesten bedre av å bare være i ovnen... :) Også er det jo kjempegodt med litt revet parmesan over før du har den i ovnen :p Testet også nettopp ut en serranoskinke som er paprikamarinert, anbefales til denne retten:)
SvarSlettHei
SvarSlettMå denne serveres varm, eller er den god som kald også?
Den kan fint serveres kald, men jeg synes den er best med en liten lunk om ikke annet.
SlettKlem Ingvild
Serverte den med smørsaus. Nydelig.
SlettServerte den med en smørsaus til. Nydelig.
SvarSlett