Dette smakte jeg for første gang da jeg tok heimkunnskap ved høyskolen i Volda. Dere har kanskje hørt om fiskesprell? Fiskesprell er barne- og ungdomskampanjen til eksportutvalget for fisk (godfisk). Vi fikk være med på ungdomskampanjen da jeg studerte, og laget mange gode fiskeretter spesielt tiltenkt ungdom. Fiskeprell har egne undervisningsopplegg til både barnehager, barneskoler (5.-7. trinn) og ungdomskoler, så om du er en lærer så titter innom her hos meg, anbefaler jeg å ta en titt på fiskesprell sidene.
Lakseburgerene var det som falt absolutt best i smak hos oss studenter, så jeg tenkte at dette måtte da slå an hos mine poder også. Dette var dagen da minstemann nektet å smake på middagen og eldste utbrøt sånn småsurt at det var fint om de kunne få ett normalt måltid servert snart, noe so ikke trengtes å bli tatt bilde av...
Der fikk jeg den!!
Det hører med til historien at de begge spiste hver sin burger og gjerne ville ha det på menyen fremover, så kanskje var det ikke såååå fancy likevel ;)
Oppskriften er stort sett den samme som inne på godfisk sine sider, men jeg klarer jo ikke la være å forandre/ forbedre littegrann jeg da.
Saftige lakseburgere
Porsjoner 4
Du trenger;
5-600g laksefilét (jeg kjøper 4 pakning fra frysedisken og fileterer/skinner)
100g røykt laks
1 ss potetmel
2-3 egg (2 egg holder oftest)
½ ts salt
½ ts pepper
2 ts finhakket frisk timian
2 ts finhakket gressløk
50g vårløk i tynne ringer
Slik gjør du;
Skjær laksefilet og røykt laks i biter
Ha det i en foodprosessor sammen med egg, potetmel, salt og pepper.
Kjør i minst 5 minutter til en jevn farse.
Rør inn finhakkede urter og vårløk.
La gjerne farsen hvile litt i kjøleskap.
Formes til burgere.Stekes ved svak varm til de er gylne og gjennomstekte.
Stekes de for lenge blir de tørre og det vil vi ikke at de skal bli ;)
Ååååå, bli so sulten av bloggen din, skjønne ikke koffør :)
SvarSlett*fin blogg* Linka deg jeg, håpe det e greit :)
Åhh disse ser nydelige ute!! Skal absolutt prøves ut:)
SvarSlettSurremamma; Så koselig du blir sulten, det betyr jo at det jeg lager faller i smak hos flere enn baare eg :) Link i vei, det er kjekt at flere får vite om meg og oppskriftene mine:D
SvarSlettSwimzy; De er kjempegode, bare pass på at de ikke stekes for lenge, da blir de veldig tørre og harde.
Klem Ingvild
Hei Ingvild!
SvarSlettTusen takk for masse inspirasjon. Jeg nevner bloggen din inne hos meg i dag. Håper det er greit. Og jeg kommer på besøk innom deg flere ganger:)
Ha en fin kveld!
Elin...
Minishabby:
SvarSlettSå koselig med fine ord :) Tusen takk :D
klem Ingvild
mmmmmm :) Disse må prøves! Det er så kjekt å titte innom her altså. Blir inspirert :)
SvarSlett