Dette trenger du;
1 blomkål
1/2 purreløk
1 liter melk
1 ss grønnsaksbuljong
salt og pepper
100 g philadelfiaost (kan sløyfes)
1/2 baguette eller brød som er litt tørt
1 kinesisk hvitløk
20 g fersk ingefær (om du har)
Slik gjør du:
Riv av en fjerdedel av blomkålsblomstene og legg til siden; disse skal brukes til garnityr senere. Skjær så resten av blomkålet i mindre biter. Finskjær purreløken og fres halvparten med blomkålen i litt olje. Spar resten av purreløken til garnityr.
Hell i melken og grønnsaksbuljongen og la det koke til blomkålen er myk. Tilsett 100 gram Philadelfiaost (hvis ønskelig). Bruk en håndmikser eller food processor til suppen blir jevn.
Når du skal lage krutongene, skjærer du baguettene i terninger eller fingre. Hvitløken og ingefæren skjæres i skiver. Ha olje i stekepannen og legg i hvitløk og ingefær, la dette frese lett i stekepannen og ta de så ut igjen. Rist brødet i smør og olje i en stekepanne til de har blitt sprøe og tatt til seg oljen. Pass på at varmen ikke er for høy, da vil brødet bli brent.
Hell suppen i skåler og garner med krutonger, blomkålsblomster og finskåret purreløk. Hvis du vil, kan du dryppe litt olivenolje over.
Dette hørtes fantastisk godt ut. Blei igrunn veldig sulten!
SvarSlettFlott mat blogg!