onsdag 2. september 2009

Brennsnut


Da har høsten allerede kommet og det knirker i veggene og regnet plasker ned på taket vårt. Vinden uler litt ekstra rundt vinduene så vi virkelig ikke skal være i tvil om at den er her.
Vi flytter innendørs og nærmest murer oss inne bak gardinene.
Oppfordringen min med denne retten her blir derfor;
Inviter noen du er glad i, naboen eller noen du vil bli kjent med på middag!!
Brennsnut er ikke spesielt avansert, metter mange og smaker fantastisk.
Råvarene finner du ferske i butikken nå på høsten og det er nå de smaker absolutt best.
Oppskriften min er velegentlig ganske stor, men det gjør ingen verdens ting, er der noe til overs, fryser du det bare og tar det opp en dag du vet du har ett stramt skjema :)


Brennsnut
Du trenger;

1 svineknoke
1 kålrot
6-8 poteter
1/2 sellerirot (el. 2-3 stenger selleristang)
5-6 gulrøtter
1 purre
evt.5-6 grillpølser eller mer kjøtt f.eks. koteletter, lammebog.
Salt og pepper
(det er også godt med blomkål, hodekål og brokkoli)


Slik gjør du;

Ta en stor og god panne(jeg bruker en 11 liters panne).
Legg i svineknoken og hell på vann til den er dekket med vann. La dette koke opp og putre videre i en time.
Skjær grønnsakene i terninger.
Når svineknoken har kokt i ca 1 time, ta den ut og skjær kjøttet av knoken og ha så kjøttet og grønnsakene tilbake i pannen. (Pølser haes i når det er ca. 10. min. til servering.)
Brennsnuten er ferdig når grønnsakene er kokt. Smak til med salt og pepper.

Server med flatbrød:)



4 kommentarer:

  1. Men så bra at du la ut en så kjempegod oppskrift på brennsnutt !! Tusen takk :) Søndagsmiddagsmysteriet er herved løst!

    SvarSlett
  2. Tusen, tusen takk for bloggen din og tipsene dine :)
    Tror jammen meg det blir brennsnut til middag i morra jeg, gitt ;)

    SvarSlett
  3. kan jeg spør hvor mange denne er beregnet på?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, den pleier holde til 8 voksne, men er super å varme opp dagen etter eller fryse og ta opp på en travel dag :)
      -ingvildsmat.com

      Slett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild