Her i huset har dette italienskinspirerte brødet blitt en følgesvenn det er vanskelig å komme forbi når vi spiser bacalao, supper eller tapas. Jeg pleier å si at det var Brimi som lærte meg å lage det, så får dere tolke det dit dere vil;)Her er oppskriften!
Focaccia
20 g salt
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
700 g hvetemel
4,5 dl vann
Oljeblanding:4 ss hakket rosmarin el. basilikum (el. andre urter du har for hånden.)
2 fedd hvitløk (spørs hva du skal dagen etter...)
1 ts grovsalt
1,5 dl olivenolje
Svarte oliven
Maldonsalt eller grovsalt
Elt deigen godt og lenge, påse at det er ganske løs i 3/4 deler av eltetiden slik at deigen blir glatt. Tilsett det øvrige melet til deigen har en god konsistens.
Legg deigen på en lun plass i minimum 30 minutter.
Trykk ut brødet til ca. 1,5 cm tykkelse, trykk godt med fingertuppene slik at brødet får masser av små groper.
La brødet heve i 30 minutter
Legg urtene i en morter med salt, olje og hvitløk, mos så dette godt og fordel det på toppen av brødet.
Legg så på grovhakket oliven.
Stek det midt i på varm ovn (230 grader) til det er gyllent. (15-20 minutt?) N
år dere tar ut brødet, pensle det med den varme oljen som brødet bader i.
Focaccia
20 g salt
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
700 g hvetemel
4,5 dl vann
Oljeblanding:4 ss hakket rosmarin el. basilikum (el. andre urter du har for hånden.)
2 fedd hvitløk (spørs hva du skal dagen etter...)
1 ts grovsalt
1,5 dl olivenolje
Svarte oliven
Maldonsalt eller grovsalt
Elt deigen godt og lenge, påse at det er ganske løs i 3/4 deler av eltetiden slik at deigen blir glatt. Tilsett det øvrige melet til deigen har en god konsistens.
Legg deigen på en lun plass i minimum 30 minutter.
Trykk ut brødet til ca. 1,5 cm tykkelse, trykk godt med fingertuppene slik at brødet får masser av små groper.
La brødet heve i 30 minutter
Legg urtene i en morter med salt, olje og hvitløk, mos så dette godt og fordel det på toppen av brødet.
Legg så på grovhakket oliven.
Stek det midt i på varm ovn (230 grader) til det er gyllent. (15-20 minutt?) N
år dere tar ut brødet, pensle det med den varme oljen som brødet bader i.
Hei!
SvarSlettLikte bloggen din. Denne oppskriften skal jeg teste.
Har linket deg på forsiden min.
Hilsen Tommy
Hei Tommy, jeg tror du vil bli veldig populær når dette brødet her blir servert!! Det er alltid en vinner her i huset:)
SvarSlettHei igjen Ingvild!
SvarSlettDu hadde helt rett. Det ble et deilig brød og en fornøyd familie.
La ut en post om det på siden min i dag.
Så godt å høre!!
SvarSlettVi liker fornøyde familier :)
Jeg skal forøvrig prøve meg på blomkålsuppe så fort neste høststorm eri anløp!!
hvor mange personer er det for?:)
SvarSlettDet kommer helt an på hva du skal servere til. Men jeg vil si det holder til mellom 4 og 10 personer. Om jeg serverer bacalao til 8, holder ett slikt brød fint :)
Slett