Dette smaker fantastisk godt og er faktisk ganske mektig. Du kan fint bruke det til en enkel forrett. Vi pleier ha det på tapasbordet hjemme hos oss:)
Fylte sjampinjonger
20 stk. frisk sjampinjong
2 stk. løk
4 ss olivenolje
300 g spekepølse
4 båt hvitløk
6 ss persille
2 ts paprikapulver
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.
2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.
3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.
4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.
De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat.
Jeg har aldri tenkt på å fylle sjampinjongene med annet enn kryddersmør eller ost. Dette skal jeg prøve. Ha ei fortsatt fin pinse :-)
SvarSlett