Igår hadde vi "man tager hva man haver" middag. Laksefilet, pastaskruer og de grønnsakene vi fant i kjøleskapet. Ikke veldig populært hos ungene, men det er vi vant med og de spiser da noe og tør smake litt på det de tror de ikke liker, og da er vi egentlig fornøyd. Vi satser på at smaksløkene deres utvider seg etterhvert!
Laks og pasta
du trenger:
6-800 gram norsk Laks
ca. 400 gr pasta (beregn ca.150 gr tørr pasta pr. voksen)
5-6 sopp
1 purreløk
1 rød paprika
10 cherrytomater
1 dl. matfløte ev. melk (og litt vann om det blir for tykk konsistens)
- Sett ovnen på 200 grader
- Salt og pepre laksen godt (eller bruk annet egnet krydder du har for hånd).
- Sprinkle litt olivenolje over og en liten skvis med fersk sitron over om du har.
- Sett laksen i ovnen på midterste rille i ca.10-15 minutter gjerne på grill siste 5 minutter.
- Kok opp vann til pasta og tilsett salt og litt olivenolje når vannet koker. Kok pasta som anvist på pakken.
- Skjær opp grønnsaker av fritt valg, vi brukte paprika, purre, sopp og cherrytomater.
- Stek grønnsakene i stekepanne kjapt og hell over matfløte og litt vann.
Server gjerne med salat og brød, men det er ikke nødvendig
Pasta med laks, det drømmer mannen min om om dagen. Jeg lager stort sett med båndspaghetti og har laksen i små biter. Tror vi skal prøve å få til dette ønsket hans en av de nærmeste dagene. Nam!
SvarSlett