Jeg tar ett lite avbrekk i julefråtsingen og kommer med ett forslag om deilig dessert til nyttårsaften.
Her går det i deilige middager servert litt rundt omkring, store deilige frokoster (brunch?)i bare pysjen og litt spekemat og annet snack til kvelden.
Januar skal nok bli litt av en overgang iår som alle andre år :)
Januar skal nok bli litt av en overgang iår som alle andre år :)
Jeg får si som flere andre, det er ikke mellom jul og nyttår man skal ta det med ro, det er mellom nyttår og jul ;)
Dagens deilige dessert er en herlig bombe av smaker.
Mange kjenner nok etterhvert til Pannacotta eller vaniljepudding om du vil.
Jeg har i tillegg lurt nedi litt hvit sjokolade.
Mens andre elsker sine mørke sjokolade, er jeg mest glad i lys, jo lysere jo bedre.
Denne er himmel på jord !!
Jeg har i tillegg lurt nedi litt hvit sjokolade.
Mens andre elsker sine mørke sjokolade, er jeg mest glad i lys, jo lysere jo bedre.
Denne er himmel på jord !!
For å få litt kontrast til pannacottaen foretrekker jeg pasjonsfruktcoulis, men annen coulis funker også veldig fint:)
Nok snakk, slik lager jeg herligheten :D
Pannacotta med hvit sjokolade og pasjonsfruktcoulis
Du trenger til 4 små eller 2 store porsjoner;
2 gelatinblader
3 dl kremfløte
1 dl melk
1 ss sukker
½ vaniljestang
75-80 g hvit sjokolade
Slik gjør du det;
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-10 minutter.
Skrap vaniljefrøene ut av vaniljestangen.
Kok fløte, melk og vaniljestang +frø sammen i en gryte.
Ta gryten av varmen og tilsett sukker, sjokolade og gelatinplatene (ta disse først opp av vannet og la vannet renne fra).
Rør rundt til kremen er helt jevn og hell den så opp i noen fine glass.
Still pannacottaen i kjøleskapet inntil den er stivnet.
Server med pasjonsfrukt-coulis
Pasjonsfrukt coulis
8 stk pasjonsfrukt
1/2vaniljestang
2 ss sukker
½ dl vann
Del pasjonsfrukten i to på tvers. Skrap massen, med frø, ut med en skje og ha det i en liten kjele.
Tilsett vaniljestang (skrap ut frøene) sukker og vann.
Varm opp til kokepunktet og helle det over i en sil.
La det renne godt av eller hjelp til med å presse det gjennom silen.
Ha den silte coulisen over i kasserollen igjen og tilsett 2-3 ss vann og la det koke nesten opp.
Sil på nytt og avkjøl.
Helles over pannacottaen før servering.
GODT NYTTÅR
Herlig! Dette må jo være godt!
SvarSlettWerner; det var nydelig godt, vel verdt ett forsøk :)
SvarSlettKlem Ingvild
Dette så lekkert ut!
SvarSlettTusen takk for hyggelig hilsen inne hos meg. Jeg gleder meg også til å følge med deg videre, og ønsker deg et godt nytt år!
Hilsen fra Ina
Hvit sjokolade i panna cotta er kjempegodt! Og med pasjonsfrukt frisker det virkelig opp. Nam! - men rakk det ikke mellom jul og nyttår, så kanskje det likevel må bli mellom nyttår og jul :)
SvarSlettGodt nyttår!
Hei og takk for hyggelig kommentar! :) Bloggingen min går litt opp og ned ja.. periodvis interesser..:)
SvarSlettJeg skal få lagt ut oppskiftene jeg, hvis du ville teste ut Colombiansk mat.. tapasretter.. :)
hilsen salatbolla
Ååh.. Nam! Denne må jo bare være himmelsk!
SvarSlettDenne desserten ble en suksess hos middagsgjestene :-)
SvarSlettSøt pannacotta og syrlig frisk saus
Så gøy at den falt i smak, det gjør den hver gang hos oss også :)
SvarSlettKlem Ingvild
Kan man blande i litt mango? Er fremgangsmåten den samme da?
SvarSlettHei anonym, du kan fint bruke mango også, jeg ville ha brukt stavmisker på den først for at den skal være fint most før du blander den med pasjonsfrukten :) Og kanskje litt mindre sukker siden mango jo er en søt frukt og pasjonsfrukten en syrlig, men detter er smak og behag :)
SvarSlettLykke til med desserten :)
Klem Ingvild