Da har jeg tatt påskeferie :)
Påska skal brukes til litt hjemme og litt turer hit og dit. Akkurat sånn en påske skal være når snøen ikke er tilstedeværende.
Rundstykkene jeg gir dere oppskriften på idag kjære lesere er en grunnoppskrift som kan forandres i det uendelige.
For dere som var i bryllupet vårt, dette er rundstykkene som ble servert til nattmaten i ulike variasjoner.
For dere som spilte konsert på skolen jeg jobber, her er oppskriften på lunsjen dere fikk servert før dere hastet videre til neste skolekonsert.
Jeg kan egentlig ikke fordra å bake rundstykker, men når jeg slipper å stå å forme ett og ett rundstykke, ja da er saken en helt annen. Rundstykker blir nå bare kjevlet utover en langpanne og deles opp i ruter med ett pizzahjul, voila så er de klar for etterhveing og steking. For ikke å snakke om hvor praktisk det er når de skal ned i en matboks. Når de er firkantede, kan man stue matboksene på en helt annen måte. Dette er genialt fra ende til annen dere, spesielt når man skal på tur med sekken på ryggen, og det skal vi vel nå som det er påske dere :)
Denne oppskriften gir en langpanne med rundstykker, å dele en langpanne i 16 ruter er helt perfekt størrelse!
Rundstykker i langpanne
Du trenger;
3 1/2 dl melk
2 ss margarin
25 gr. gjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
500 gr. Mel (jeg bruker ca. 250 gr hvetemel eller spelt og 250gr ulike frø og havregryn. Man kan også bruke bare hvetemel eller bare spelt)
egg til pensling
230-250 grader i 15-20 min, midterste(eller den under midterste) rille.
Slik gjør du det;
Varm melk og margarin til 37 grader.
Rør ut gjær og sukker i melkeblandingen i bakebollen.
Tilsett salt.
Rør inn melet.
Deigen skal arbeides lite, for at den ikke skal bli seig.
La den stå lunt og tildekket til heving.
Bak ut deigen og kjevle den passelig til langpannen, bruke en pizzarulle el. kniv og rute opp deigen i passelige porsjonsstykker. Denne oppskriften gir en langpanne. Jeg deler en langpanne i 16 deler
La den etterheve.
Pensle med egg,
Dryss på valgfrie frø (valmue-, sesamfrø f.eks.) på toppen
Tusen takk for et veldig bra tips. Den oppskriften er jo bare helt genial. Gleder meg til å prøve. Hilsen, Telma
SvarSlettLykke til, og oppskriften er genial :) De smaker godt uansett blandingsforhold i mel/frø/tørket frukt og bær eller annet du blander i.
SvarSlettLa meg høre hvordan det gikk :)
Klem Ingvild