Cointreausjokoladekonfekt (30 stk)
125 g mørk hakket sjokolade
1 appelsin
¼ kopp sukker
¼ kopp vann
125 g hakket mørk sjokolade
2 ss kremfløte
15 g smør
1 eggeplomme
1 ss Cointreau
Smelt sjokolade og fyll 1 ts i 30 små foliekonfektformer (som små muffinsformer). Sett i kjøleskap til den er stivnet.
Smelt sjokoladen og rør inn fløte, smør, eggeplomme og cointreau. Visp til en tykk krem. La den stå i romtemperatur i 30 minutter. Sprøyt fine snurrer av kremen i formene. Skjær skallet av appelsinen (ikke det hvite), skjær det så i små diamantformer. Bland dem i en kjele sammen med sukker og vann. Rør over varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la småkoke uten å røre i 1 minutter. Sil av skallet og avkjøl. Pynt konfektene med skall.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild