onsdag 10. desember 2008

Fudge

Fudge

75 gr. smør
6 ¼ dl sukker
1 ¾ dl vikingmelk
300 gr. Sjokolade
200 gr. Marshmellows
ca 2 dl. Valnøtter ( kan sløyfes )
1 ss vaniljesukker, eventuelt 1 ml vaniljearoma ( kjøpes fra panduro el. Sunvita)

Kle ei form på ca. 25x35 cm med sølvfolie før du begynner.
Hakk sjokolade og nøtter i småbiter
Nå begynner moroa…
Varm vikingmelka på middels varme i en kasserolle som rommer minimum 3,5 liter
Ha sukkeret oppi og kok opp på middels varme. Rør hele tiden med ei tresleiv.
Ha i marshmellows og smør. Kok opp og la det fosskoke i 4,5 minutter. Ta tiden fra det begynner å boble.
Hvis du underveis får brune flak oppi kasserollen er dette et tegn på for sterk varme.
Ta kasserollen av plata og rør i sjokolade og nøtter. Rør til sjokoladen er helt smeltet og ha røren i forma.
Avkjøl
Fjern forma og folien, og kutt oppi biter.
Ikke vær redd for å eksperimentere med type sjokolade, så lenge den ikke inneholder marsipan, gele osv
Eks: stratos, hvit sjokolade……..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild