lørdag 6. desember 2008

HORN


Jeg er ikke så glad i for mye søte kaker alltid og synes derfor det kan være godt å ha liggende litt gjærbakst i fryseren. Dette har blitt famliens favoritt, og vi må alltid triple oppskriften når vi først er i gang. Noen liker med strø og andre uten, så her blir det litt av alt. De er spesielt gode å ha og ta opp av fryseren til en god frokost eller kvelds. Allerbest er de helt ferske med bare litt smør på. Enjoy





Horn

ca. 16 stk.

3 1/2 dl melk

2 ss margarin

25 gr. gjær

1 ss sukker

1/2 ts salt

ca 500 gr. (8-9 dl) hvetemel

egg til pensling

valmuefrø el. sesamfrø til pynt

250 grader i 10-15 min, midterste rille


Varm melk og margarin til 37 grader.

Rør ut gjær og sukker i melkeblandingen i bakebollen.

Tilsett salt.

Rør inn hvetemel.

Deigen skal arbeides lite, for at den ikke bli seig. La den stå lunt og tildekket til heving. Del deigen i to. Kjevle hver del til en stor, rund leiv. Del leiven i åtte spisser. Rull den sammen til horn. Legg hornene på stekebrett og la den etterheve. Pensle med egg, og dryss på frø. Stek hornene til de er pent gylne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild