Lys nougat med honning og nøtter
400-500 g blandede nøtter, grovhakket
2 ½ dl sukker
1¼ dl honning
1 ½ ss glucose (fra apotek)
2 ss vann
2 eggehviter
1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker rispapir
Rist nøttene ved 180 grader i 5-10 minutter. Rør sukker, honning, glucose og vann sammen på middels varme til sukkeret har smeltet. Fortsett å koke blandingen, uten å røre den, til en dråpe dryppet i kaldt vann kan formes til en kule. Brukes du sukkertermometer skal det vise 143 grader.
Ta sirupen fra varmen. Stivpisk eggehvitene og visp inn den varme sirupen til en stiv masse. Bruk håndmikser eller maskin.Rør inn vanilje og nøttene som fortsatt er varme. Kle en form, ca 20x20 med rispapir og hell nougatmassen i. Glatt overflaten til og dekk med rispapir. Legg på en spekefjel med en vekt oppå og sett i kjøleskap over natten. Hvelv ut av formen og skjær i rektangler. Pakk dem enkeltvis i cellofan, fint som julegaver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild