onsdag 10. desember 2008

Baileystrøfler

Baileystrøfler

300 g sjokolade
1/2 dl kremfløte
2 ss baileys

til dypping: 200 g sjokolade smeltet og hold varmt i vannbad.

-Varm opp fløten i vannbad, rør inn likør og finhakket sjokolade, og rør til sjokoladen har smeltet.
Kle et fat/form med kant med alufolie, og avkjøl trøffelen til den er stiv.
Skjær den i biter med en skarp kniv og dypp i sjokoladen.
Bruk feks to gafler el.
Sett kaldt.
Pakk deretter inn i cellofan.
Gi bort til noen du liker.

Tips:Når det gjelder å jobbe med sjokolade, vil jeg anbefale å holde seg unna vanlig kokesjokolade og heller bruke 70% eller 72% sjokolade. Den bør smeltes i vannbad, og det bør ikke være kontakt mellom vannet i kjelen og bollen man bruker til smelting. Det er også lurt at bollen er litt videre enn kjelen, vanndamp eller vanndråper i sjokoladen gjør den kornete/grynete.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild