Nissekarameller
1 dl kremfløte
1 dl kaffefløte
2 dl sukker
2 dl sirup
1 ss meierismør
1 dl mandler, hakkede
Bland fløte, sukker og sirup i en kjele og kok blandingen under konstant omrøring i ca. 30 minutter.
Det tar lang tid, men det lønner seg å røre hele tiden.
Hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann.
Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule.
Tilsett smør og mandler, og hell massen utover en smurt stekeplate.
Avkjøl litt og del karamellene opp i passe store ruter.
Du kan pakke karamellene i cellofan før de havner i konfektskålen.
Lager du masse karameller, kan dette bli en kjempefin julegave til noen du virkelig setter pris på.
Karameller blir helt best og smaker ekstra godt med et lag sjokolade.
Smelt litt melkesjokolade i et vannbad og dypp karamellene i før du lar dem stivne i kjøleskapet. Du kan også bruke hvit sjokolade på halve karamellen.
Det blir litt ekstra jobb, men du og du hvor godt det blir.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild