Da skal dere få oppskriften min på ostekake. jeg vet de fleste har sin oppskrift på ostekake, men jeg synes likevel denne er verdt å legge ut. Jeg fikk den av min kjære vennine Mari, og den har blitt en klassiker i alle familieselskaper her i familen.
OSTEKAKE
1 pk. kornmo kjeks (knuses)
200 gr. smør el. margarin smeltes
Bland de knuste kjeksene og det smeltet smøret og legg det i bunnen av en kakeform(min er str.28) (La det stivne mens du lager fromasjen)
Så tar du følgende:
1 pk. sitron gele med halvparten vann (følg ellers bruksanvisningen på pakken, og la den kjøles av)
1 1/2 beger philadelfia ost
1 boks lettrømme
250 gr. melis(siktes)'bland dette godt til det er klumpefritt. (Bruk mixer el. stavmixer)
1 boks kremfløte (stivpiskes, å haes i resten av røra først når røra er klumpfri)
La dette avkjøles og stivne i kjøleskapet (ca.3-4 timer)
Ta en pakke stikkelsbærgele og bland slik det står på pakken, hell over kaken når gelen er kald, la den stå til gelen er stivnet. Og siden det ikke finnes stikkelsbærgele lenger bruker jeg nå bringebærgele. Om sommeren bruker jeg ferske jordbær, det er aller aller best!
Pynt med frisk frukt som appelsin, kiwi og noen blå druer (Rett før servering).
OSTEKAKE
1 pk. kornmo kjeks (knuses)
200 gr. smør el. margarin smeltes
Bland de knuste kjeksene og det smeltet smøret og legg det i bunnen av en kakeform(min er str.28) (La det stivne mens du lager fromasjen)
Så tar du følgende:
1 pk. sitron gele med halvparten vann (følg ellers bruksanvisningen på pakken, og la den kjøles av)
1 1/2 beger philadelfia ost
1 boks lettrømme
250 gr. melis(siktes)'bland dette godt til det er klumpefritt. (Bruk mixer el. stavmixer)
1 boks kremfløte (stivpiskes, å haes i resten av røra først når røra er klumpfri)
La dette avkjøles og stivne i kjøleskapet (ca.3-4 timer)
Ta en pakke stikkelsbærgele og bland slik det står på pakken, hell over kaken når gelen er kald, la den stå til gelen er stivnet. Og siden det ikke finnes stikkelsbærgele lenger bruker jeg nå bringebærgele. Om sommeren bruker jeg ferske jordbær, det er aller aller best!
Pynt med frisk frukt som appelsin, kiwi og noen blå druer (Rett før servering).
Hmmm, denne kaka så (og høres) god ut! Holder den seg godt 2-3 dager?), eller bør den lages samme dag?
SvarSlettKakemons
Heihei Kakemons :)
SvarSlettDen smaker absolutt best dagen etter og sikkert dagen etter der igjen (den har aldri vart sålenge hjemme hos oss, så det vet jeg egentlig ikke;) )
Klem Ingvild
skal sitrongelen blandes med ostemixen?
SvarSlettTil anonym, det skal den :)
SvarSlettKlem Ingvild