søndag 1. februar 2009

Pastasalat med hvitløksdressing


Lettvint mat til få eller mange.


Jeg lærte engang at når man skulle beregne pasta, beregnet man ca.150 gr tørr pasta pr.person, dette gjelder ikke pastasalater;)
Fordelen med pastasalater er at man kan bruke det man har i skapet og kjøleskapet og lage sin egen favoritt.

Der er to ting jeg stort sett alltid har i skapet/ kjøleskapet mitt; Knorrs græsk dressing poser og ett eller annet glass med pesto. Og da har jeg det viktigste til mine pastasalater hvis jeg skal lage en litt kjapt.
Når jeg skriver du trenger i oppskriftene mine på pastasalat, så er det bare forslag til ingredienser. Du kan selv trekke fra eller legge til alt etter hva du har eller har lyst på. Jeg har heller ikke lagt inn hvor mye jeg bruker, det varierer for hvor mange jeg lager til og hvilke ingredienser jeg lager.

Det jeg kan si; jeg lager alltid mer enn nok.


Pastasalat med hvitløksdressing

Du trenger;
Pasta (skruer, gnocchi, penne)
paprika, rød
agurk
mais
cherrytomater
hardkokt egg
ost i biter (norvegia f.eks.)
sukkererter
bacon (stekes godt)
salat (jeg liker godt ruccola, men det meste funker like godt)
grillet kylling eller skinke skåret i biter
rømme
knorrs græsk dressing krydder
pepper

Slik gjør du;
Kok pastaen godt og avkjøl i kaldt vann.
Kok egg til de er hardkokt og avkjøl.
Rør græsk dressing krydder ut i rømmeboksen og tilsett godt med nykvernet pepper.
Skjær opp og stek bacon.
Skjær grønnsakene og osten i passelig biter.
Rensk kyllingen eller skjær opp skinken.
Ha alt i en bolle etterhvert og bland den godt.
Ha i rømmedressingen
Sett i kjøleskapet litt om du har tid, hvis ikke spis den fersk.
Nyt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild