søndag 1. februar 2009

Pastasalat med spekeskinke, pesto, fetaost og oliven.

Bor du i nærheten av Scan Asian på AmfiMoa i Ålesund? Fristet til å prøve denne oppskriften og er glad i oliven. Gå dit, kjøp et beger chilimarinerte olivener i løsvekt, du vil ikke angre!!

Pastasalat med spekeskinke, pesto, fetaost og oliven.

Du trenger;
Pasta (skruer, gnocchi, penne)
Ruccolasalat
sukkererter
rød løk
soltørkete tomater
oliven (gjerne marinerte)
fetaost
spekeskinke
pesto
olje (oliven)

Slik gjør du;
Kok pastaen godt og avkjøl i kaldt vann.
Legg soltørkete tomater i vann i 10 minutter, tørk så av og hakk de i små biter.
Hakk løken i små biter.
Bland sammen soltørkete tomater og rødløken med olje fra de soltørkete tomatene og oljen i glasset til fetaosten og la dette stå.
Riv ruccolasalaten i mindre biter.
Skjær opp spekeskinken.
Skjær opp sukkererter i biter.
Ha pasta, spekeskinke, sukkererter, oliven og fetaost i bollen.
Ta pesto oppi blandinen av olje, soltørkete tomater og rødløk, bland den godt ut og hell det over i bollen.
Bland godt
NYT

4 kommentarer:

  1. Jeg byttet om noen av tinga og strøk noen vekk, men nam nam nam :D

    SvarSlett
  2. den hørtes helt nydelig ut, skal ha gjester her neste tirsdag til lunsj og denne salaten hørtes helt perfekt ut :D Gleder meg til å prøve den!

    SvarSlett
  3. Spanande! Eg vil prøve, men kvifor skal ein legge dei soltørka tomatane i vatn? For så å blande dei i oljen igjen etterpå?

    SvarSlett
  4. Anita; det gjeld kun om du brukar tørka tomatar ikkje om det er slike som ligg i olje på glas :)
    Om du brukar dei i olje held det fint å hakke å ha i salaten :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild