Dette har blitt en av våre favoritter, når vår 7 åring liker noe, er det bare å kjøre på har vi funnet ut, faktisk var dette hva hun serverte i 7 årsdagen sin. Ganske sporty, og mange i selskapet var glad vi også serverte chips til;)
Vanligvis serverer vi vårrullene med kokt eller stekt ris, og selvsagt sweet'n chili saus. Kos dere:)
Vårruller
Du trenger til ca.15-20 stykker
1 kjøttdeig
¼ kål
1 rød paprika
1 boks bambusskudd
3gullerøtter
ca. ½ glass bønnespirer
gastromat krydder eller ferdig vårrullkrydder (kjøpes på asiatiske butikker)
Ferdig vårrulldeig fra butikken. Fåes kjøpt i ferdige flak/ark. Her må de kjøpes på den lokale asiatiske butikken, men det kan være velass. Dalgligvarebutikker har de.
Slik gjør du;
Vanligvis serverer vi vårrullene med kokt eller stekt ris, og selvsagt sweet'n chili saus. Kos dere:)
Vårruller
Du trenger til ca.15-20 stykker
1 kjøttdeig
¼ kål
1 rød paprika
1 boks bambusskudd
3gullerøtter
ca. ½ glass bønnespirer
gastromat krydder eller ferdig vårrullkrydder (kjøpes på asiatiske butikker)
Ferdig vårrulldeig fra butikken. Fåes kjøpt i ferdige flak/ark. Her må de kjøpes på den lokale asiatiske butikken, men det kan være velass. Dalgligvarebutikker har de.
Slik gjør du;
- Strimle alle grønnsakene i tynne strimler (har du det travelt så hakk i vei, ikke ta det så nøye.)
- Stek kjøttdeig og bland den med krydder (ca. 1-2 ts)bruker du vårrullkrydder skal du ha i halve posen.
- Stek grønnsakene lett og bland de sammen, krydre (ca. 1-2 ts gastromat) bruker du vårrullkrydder- resten av posen.
- Bland alt sammen, og la det kjøle seg litt av.
- Legg en god spiseskje på hvert ark og rull. Det enkleste er å legge arket på skrå slik at du ruller skrått og legger inn sidene halvveis. Fest enden med litt sammenpisket egg så går den ikke opp i limingen under friteringen.
- Friter de i en frityrkoker eller en høy panne med smakfri olje/ frityrolje.
- De er ferdig når de har fått en hard overflate og mørknet litt i fargen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild