Jeg kunne ikke gi meg etter å ha mislykket med å lage gulrotrundstykker i langpanne, derfor kom jeg opp med denne oppskriften, som var helt perfekt for formålet. Vi har nå hatt til matpakke med masse deilig pålegg i flere dager både store og små skolejenter, og det er deilig med noe annet en den kjedelige brødskiven med brunost eller salami! Virkelig å anbefale, lillebror fikk med seg rundstykker til lunsjen på barnehagen og de hadde koset seg skikkelig med rundstykker til lunsj hele avdelingen.
Kjappe Rundstykker med spelt
3 1/2 dl melk
2 ss margarin
25 gr. gjær
1 ss sukker
1/2 ts salt
ca 250 gr. (4 dl) hvetemel
ca 250 gr. (4 dl)Speltmel
egg til pensling
230-250 grader i 15-20 min, midterste(eller den under midterste) rille.
Varm melk og margarin til 37 grader.
Rør ut gjær og sukker i melkeblandingen i bakebollen.
Tilsett salt.
Rør inn hvetemel og speltmel
Deigen skal arbeides lite, for at den ikke skal bli seig.
La den stå lunt og tildekket til heving.
Bak ut deigen og kjevle den passelig til langpannen, bruke en pizzarulle el. kniv og rute opp deigen i passelige porsjonsstykker
La den etterheve.
Pensle med egg,
Dryss på valgfrie frø (valmue-, sesamfrø f.eks.) på toppen.
Kjøpte hele spelt-frø i butikken, så har knust den i kaffekverna, så får vi se hvordan dette går :) Satt til heving atter en gang nå!
SvarSlettBra at du ikke bruker hvitløk her! Ser bra ut.
SvarSlettDa var rundstykkene ferdige, de ble kjempe gode. Super Oppskrift.:-)
SvarSlett