Denne oppskriften har lagt på maskinen min siden jeg fant den for lenge siden. Jeg har bare ikke funnet den rette anledning å lage de på. Nå er de laget og de vil bli laget igjen ganske snart, jeg må bare la krydderurtene som jeg har sådd få vokse seg litt større først. 50 gram med urter er ganske mye, sånn i kvantum. Jeg brukte en hel potte basilikum og enda var jeg bare kommet opp i 20-25 gram, så da fylte jeg på resten med ruccola, og det var en kjempe fin kombi:)
Her kommer oppskriften! Smaker nydelig til suppe, eller kanskje bare som kuvertbrød eller en snack.
Ost- og urtebrød
5 dl melk
50 g ferske hakkede urter (f.eks basilikum, ruccola, timian, persille)
50 g gjær
50 g smør
2 ts salt
200 g revet jarlsberg eller annen revet ost
12-13 dl hvetemel
I stekeovnen 250 grader, 10-12 min.
Varm melken til ca 37 grader.
Ha urtene i litt av melken, smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i urtemelken.
Tilsett resten av melken, smør, salt, halvparten av osten og det meste av melet.
Arbeid deigen til den er smidig og ikke klisser.
La deigen heve på et lunt sted under plast ca 30 minutter.
Ha deigen på melet bakebord, og del den i to deler.
Trykk ut eller kjevle til firkanter ca 20x20 cm.
Skjær 2 cm brede strimler med en spiss kniv. (pizzaskjærer funker fantastisk)
Vri på deigen noen ganger og legg den på smurt plate eller bakepapir.
Strø over resten av osten.
La den heve igjen i ca 15 minutter, og steke midt i ovnen.
Avkjøl utildekket på rist.
Mmmm, urtebrød er helt nydelig! Jeg kan godt bare sitte å mumse slike rett fra ovnen.
SvarSlettNam, dette prøvde jeg ut idag, rett å slett nydelig. Takk for at du delte oppskriften med oss
SvarSlettJa sant de er gode :) Baker de ofte, men jeg rekker sjelden å fryse ned for de forsvinner nedi magen før jeg kommer så langt!
SvarSlettKlem Ingvild