Deilige potetbåter passer godt til grilling, og nå er endelig grillsesongen her. Det er ingen hemmelighet at jeg elsker å grille. Og til grillmaten skal vi gjerne ha litt av alt. Potetsalat, potetbåter og ris, minst. Jeg har nok en tendens til å ta litt av. Sånn lager vi potetbåter her i huset, og til grillmat er det fantastisk godt altså og til tapas og til middag og til snacks også:)
Potetbåter
dette trenger du:
3-4 poteter pr.person
olivenolje
krydder
maldonsalt el. annet havsalt
en brødpose
Sett ovnen på ca.220 grader (gjerne varmluft om du har)
Skjær potetene i båter, 6-8 båter på en potet.
Ha potetene i en brødpose etterhvert som du skjærer de opp. Hell over olivenolje og dryss på med krydder og salt av eget ønske (her bruker vi det som faller oss inn) Du trenger mer krydder enn du tror. Hold så igjen posen så den er tett og rist posen, da blander du krydder og olje godt inn i potetene. Hell potetene over i en langpanne kledd med bakepapir. Inn i ovnen i ca.35-45 minutter. Husk å vend litt i de innimellom. De er ferdig når de begynner å blåse seg litt opp og bli brun i kantene.
Smart å blande i brødpose, det ser kjempegodt ut!
SvarSlettTakk for tipset med brødposen !!!! Nammis pottitos :o)
SvarSlettTakk for tipset om brødposen!!!!!! Nammis pottitos :o)
SvarSlett