mandag 4. mai 2009

Hjemmelaget tomatsaus



Sære barn kan man lure til så mangt i matveien. Det gjelder bare å være lurest;)

Ungene her i huset elsker spagetti og tomatsaus bare det ikke er noe som helst som kan ligne på hvitløk, løk, paprika eller sopp i. Det beste er egentlig å ha bare ketchup på faktisk.

Vel, nå spiser de tomatsaus over en lav sko til middag, det de ikke vet har de jo ikke vondt av sant :D Mitt hemmelige våpen? Stavmikser!!!


Hjemmelaget tomatsaus
Nok til 3 middager for 2 store og 2 små.

Dette trenger du;
2 bokser grovhakkede tomater
2 løk
4 fedd hvitløk el. 1 kinesisk hvitløk
2 røde paprika
Ferske krydderurter (basilikum, timian, oregano eller persille) Bruk det du har:)
Salt
Pepper
Sukker
evt. 1 ss balsamico eddik (om du har)
(raspet gulrot er også godt i, 2-3 stykker)
(vi bruker også sjampinjong)

Slik gjør du;
  1. Hakk opp løk, hvitløk og paprika.
  2. Stek løk, hvitløk og paprika kjapt.
  3. Hell over tomatene
  4. La småkoke (jo lenger jo bedre, da får du vekk rå-smaken i tomatene)
  5. Smak til med salt, pepper og litt sukker for å runde smaken.
  6. Tilsett krydderurter
  7. Mos alt med stavmikser.
  8. Om du skal fryse, avkjøl og frys.
  9. Om du skal bruke det til middag, ta av det du ikke bruker og frys.
  10. Brun kjøttdeig (vi bruker 3 kjøttdeiger til denne porsjonen og fryser sausen med kjøttdeig)
  11. Kok pasta, hell over pizzan, i gryta. Bare fantasien stopper deg nå:)

3 kommentarer:

  1. Heldigvis har jeg ett barn som elsker grønnsaker og ikker er redd for synlige biter eller urter i maten. Men en god tomatsausoppskrift tar jeg alltid til meg. Takk for den :D

    SvarSlett
  2. Åh, e blir så sulten av å lese bloggen din Ingvild!
    Såå mye godt!
    Klem Cec

    SvarSlett
  3. Jeg laget dette i går, veldig godt og nå har jeg i tillegg to porsjoner deilig tomatsaus i fryseren:)

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild