søndag 19. juli 2009

Smuldrepai med blåbær (eller epler)

Nå er skogen her hos oss full av deilige blåbær. Jeg og minstemann på 2 år, pakket sekken med saft og kjeks og tok en deilig ettermiddagstur oppi skogen. Jeg plukket og minstemann spiste. Han satt helt stille på tua si å spiste til hele han var fin og blå, da var det på tide med kjeks og saft mente han, -og slik ble det.
Minstemann klarte heldigvis ikke spise fortere enn jeg plukket, så vi fikk med oss litt hjem også og det ble til smuldrepai og nok blåbærsyltetøy til å ha på pannekakene til middag :)





Servert med vaniljesaus smakte den helt fantastisk deilig.



Blåbærsmuldrepai
Funker også fantastisk med epler

Du trenger;

ca. 4-500 gr. renset blåbær (el.6 stk. eple)
40 g myk margarin
4 ss sukker
3 dl brødrasp
4 ss hakkede mandler eller andre nøtter
4 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du;


Smuldre sammen alle ingrediensene bortsett fra blåbærene.
Fyll en ildfast form med blåbær.
Fordel smuldredeigen over blåbærene.
Stek paien i ovn på 175 grader C i ca. 30 minutter.
Server gjerne vaniljesaus eller is til.







3 kommentarer:

  1. Ser jo skikkelig deiiilig ut. Ka du tror om solbær? Og litt ekstra sukker?

    SvarSlett
  2. Det tror jeg vil funke bra :)

    SvarSlett
  3. Åå, så deilig! Takk for oppskrift. Frøkna vår er nemlig ekstatisk begeistret for blåbær. Er de modne alt nå, da må vi sende far og datter på skogstur tror jeg :D Jeg skal stå for paien når de kommer tilbake med fangst.

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild