Minstemann klarte heldigvis ikke spise fortere enn jeg plukket, så vi fikk med oss litt hjem også og det ble til smuldrepai og nok blåbærsyltetøy til å ha på pannekakene til middag :)
Blåbærsmuldrepai
Funker også fantastisk med epler
Du trenger;
ca. 4-500 gr. renset blåbær (el.6 stk. eple)
40 g myk margarin
4 ss sukker
3 dl brødrasp
4 ss hakkede mandler eller andre nøtter
4 ss finhakket frisk timian
Slik gjør du;
Fyll en ildfast form med blåbær.
Fordel smuldredeigen over blåbærene.
Stek paien i ovn på 175 grader C i ca. 30 minutter.
Server gjerne vaniljesaus eller is til.
Ser jo skikkelig deiiilig ut. Ka du tror om solbær? Og litt ekstra sukker?
SvarSlettDet tror jeg vil funke bra :)
SvarSlettÅå, så deilig! Takk for oppskrift. Frøkna vår er nemlig ekstatisk begeistret for blåbær. Er de modne alt nå, da må vi sende far og datter på skogstur tror jeg :D Jeg skal stå for paien når de kommer tilbake med fangst.
SvarSlett