søndag 12. juli 2009

Fyrrig salsa


Salsa kan man bruke til så mangt, vi bruker den mest når vi lager texmex-mat og til tapas, men det skal være godt som grilltilbehør også. Oppskriften er stor så når jeg lager den til bare oss 4, halverer jeg den. Oppskriften har blitt til gjennom prøving og feiling og nå har den blitt en del av matlagingen her i huset. Velbekomme :)

Salsa
du trenger;
1 løk finhakket
6 tomater (uten frø) i små terninger
½ rød chili (med frø el. uten strø for en litt mildere)
1 gul paprika finhakket
4-5 jalapeñoskiver finhakkede
3-4 hvitløksfedd knuste/finhakkede
persille hakket (en neve)
en skvett sitronsaft
1 ts sukker
litt salt
slik gjør du;

Ha alt i en blender eller i en stavmixer (el. lignende) og bland til det er finhakket og blandet.
Det du kan gjøre, for at den skal bli mer som en saus, er å frese løk og hvitløk mykt i litt olje. Så har du i resten og lar det småkoke under lokk ca 10 minutter. Hakket persille har du i til slutt. Det er kjempegodt til grillet kjøtt om sommeren.


1 kommentar:

  1. Nam, det har kommet mye godt her nå! Skal absolutt prøve meg på urtemarinaden til fisken og potetsalaten i disse grilltider :D
    Dessuten er en god salsa absolutt verdt å ha i kokeboken!

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild