Breiflabb marinert i urter og hvitløk. Vi var nok meget inspirert av hovedretten i bryllupet vårt som også var urtemarinert breiflabb. Ikke den samme som vi laget, men like godt :)
Marinaden holdt til ca. 1,5 kg fisk, men om du ikke bruker alt, er det bare å fryse ned marinaden til neste gang dere skal ha fisk! vi var mange til middag, og alt forsvant, så vi sier godkjent på både breiflabb, den nye gassgrillen og urtemarinaden med urter fra egen hage :)
Urtemarinade til grilling og ovnsbaking av fisk
du trenger;
60 gr. Urter (jeg brukte: timian, salvie, gressløk, persille og basilikum)
3-4 fedd hvitløk
1 dl sitronsaft (2 sitroner)
3 dl olivenolje
2 ss maldon salt (og jeg kunne godt brukt mer!!)
1 ss kvernet sort pepper
Ha urtene og hvitløken i beholderen til en stavmikser eller blender. La dette gå en stund. Ha så i sitronsaften og olje og la det gå til det er godt mikset.
Pakk fisken inn i alu.folie og legg på grillen.
Vi brukte marinaden til breiflabb, men steinbit eller annen hvit fisk vil nok også fungere godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild