Denne ble til gjennom prøving og feiling, mest fordi jeg ville øve mer på det å lage majones. Siden vi likevel skulle grille denne dagen, så ble det potetsalat av det hele;) Man kan nok godt bytte ut hjemmelaget majones med vanlig majones fra butikken altså, men bland likevel i sennep, det gjør seg:)
Potetsalat basert på majones og rømme
8-10 kokte poteter
4 hardkokte egg
1 liten boks maiskorn
1/2 rødløk
gressløk (en neve)
½ beger lettrømme (litt mer)
½ rød paprika
3 ss agurkmix (du kan også bruke hakkede sylteagurker)
Til majonesen;
salt/pepper
2 eggeplommer
1 ts Dijon-sennep (gjerne litt mer)
ca 2½ dl solsikkeolje
en skvett sitronsaft (bare noen dråper)
Slik gjør du;
- Lag majones;
Vispe eggeplommer, sennep, salt og pepper sammen og så gradvis og sakte visper du inn oljen. Til slutt visper du inn sitronsaften. (heller for lite enn for mye!)
Del poteter og egg i terninger, hakk rødløk, paprika og klipp opp gressløk. Ha over i en bolle sammen med maiskorn og bland sammen.
Bland den hjemmelagede majonesen, rømmen, agurkmix og salt og pepper etter smak og rør det inn med resten.
Perfekt til grillmat!
Takk for hyggelig kommentar i bloggen vår "Kokkene i Granhauglia". Kan anbefale Toscana som reisemål på det aller varmeste. Vi kommer til å legge ut flere bilder og reiseskildringer på bloggene våre:
SvarSlettBilder fra Granhauglia: http://foto.ringneshoff.net/wordpress/
Kokkene i Granhauglia: http://blog.ringneshoff.net
Hverdagen i Granhauglia: http://ringneshoff.net/wordpress
Ellers så var det mange spennende oppskrifter du har samlet her. Ha en fortsatt fin kveld