Da vi var i Toscana fikk vi servert dessert selv når vi ikke hadde bestilt det, som en "present for you, prego".
En hyggelig avslutning på ett deilig måltid:)
Vi endte opp med å spørre etter oppskrift på Tiramisu på en av restaurantene i Firenze. Som dere vet er oppskrifter som oftest store familiehemmeligheter som ikke deles ut til hvermannsen, så det fikk vi ikke. Vi fikk likevel vite at det var ekte espresso og hvilke likører de brukte til slutt. Etter å ha googlet Tiramisu er det jo stort sett de samme ingrediensene som brukes over hele fjøla, det er hvor mye av hva som er forskjellen.
Jeg har da bare prøvd meg frem, men de som smakte var mer enn begeistret så da sier jeg godkjent:)
Ikke glem FEIRINGEN min!!
Sleng dere med, legg igjen en kommentar og bli med i trekningen!
Ikke glem FEIRINGEN min!!
Sleng dere med, legg igjen en kommentar og bli med i trekningen!
Slik ble min oppskrift:)
Tiramisu
Du trenger;
2,5 dl espresso
2 ss kahlúa
2 ss baileys
200 g lady finger-kjeks
2 eggehvite
2 eggeplommer
1/2 dl sukker
2 dl kremfløte
250 g mascarpone
1 ss kakaopulver
Slik gjør du;
Bland kaffe og likør og avkjøl.
Dypp kjeksene kjapt (1 sekund) på hver side i kaffe/likør blandingen og legg de tett i tett i en form (jeg brukte en ildfastform)
Visp eggehvitene til skum. De er ferdig når du kan snu bollen opp ned og det ligger like fint i bollen.
Pisk eggeplommer og sukker til hvit og luftig eggedosis.
Stivpisk kremfløten.
Bland mascarpone med eggedosisen. Vend deretter i med en slikkepott vispet krem og til slutt den stive eggehviten.
Bre ut halvparten av kremen i et jevnt lag på det dynkede kjekslaget. Legg på et nytt lag kjeks og drypp resten av kaffeblandingen over. Bre et lag krem på toppen.
Glatt ut halvparten av kremlaget og sikt over et tett lag kakaopulver.
Den ferdige tiramisuen må stå kaldt minst én time før servering.
For å få den skikkelig gjennomtrekt, kan den godt stå over natta.
Denne skal jeg definitivt prøve, virker kjempedeilig :-)
SvarSlettDen var veldig god:)
SvarSlettHvordan tar man bra bilder av en slik kake, hehe. Ikke enkelt ;)
Klem Ingvild
Ååå, tiramisu er så godt! Mangler bare kahlua og en god anledning (ellers spiser jeg opp alt selv), så skal denne prøves ut :)
SvarSlettCecilie; du trenger ikke Kahlua, du kan bruke mer kaffi, mer baileys eller en annen likør. Ikke noen strenge regler på det altså:)
SvarSlettKlem Ingvild