fredag 3. desember 2010

Brownies


Alle har nok sin oppskrift på brownies etterhvert. Denne sies å være fra City bakery i New York og skal vissnok være kåret til den beste, GOD er den, men om den er verdens beste får bli opp til deg å bedømme;)
Jeg har bakt denne utallige ganger opp gjennom de siste årene, og den er ett sikkert stikk hver gang.
Gulljenta vår fylte 9 år igår og bestilte brownies til selskapet, og med 10 jenter her fikk vi omsetning på kaka! 
Browniesen ble servert med vaniljeis, frukt og jordbærcoulis, og det til stor suksess :) 

Brownies fra City Bakery

250 gr smør
250 gr mørk sjokolade
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss mørk kakao (bakekakao)

Sett ovnen på 150 grader. Smelt smør i en kjele og rør inn biter av sjokolade til alt er smeltet og rør godt.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Hell all sjokolade/smør blandingen i eggedosisen.

Rør den kjapt inn.
Hell i mel/kakao/bakepulver blandingen. 
Ikke rør for mye, det er viktig.

Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan, pistasj eller hasselnøtter.

Kle en liten langpanne (20x30 cm) med bakepapir.

Spre røren jevnt i langpannen med en spatel og stek kaken i 55-60 min.
Feilen mange gjør med Brownies er at de steker kaken for mye, mange synes at kaken ser rå ut men dette er ikke tilfelle, så ikke stek kaken i 10 min ekstra bare for å være på den sikre siden. Da blir den tørr.

La kaken avkjøles helt i langpannen.

Viktig: Hvis du bare har en stor langpanne og vil lage denne kaken så må du legge til en ekstra halv oppskrift. Hvis ikke blir kaken for tynn og tørr.


2 kommentarer:

  1. denne gjekk over alle støvle skaft,sikker på at det ikkje er røre for ei stor langpanne?

    SvarSlett
    Svar
    1. Eg er heilt sikker på at den er til ei halv langpanne (20*30). Kan du ha gløymt noko i røra? Eller hatt i for mykje av noko? Dette var mystifistisk, har alltid vore så heldig med denne, det same har alle andre som har prøvd den.

      Send meg ein mail om du fortsatt ikkje får den til, dette må vi finne ut av!

      Klem Ingvild

      Slett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild