Her fortsetter brødbakingen med forsterket styrke gjennom ukene. Dette brødet kom til da vi må ha et hverdagsbrød som ikke er bare fint. Dette synes jeg fikk både god smak og tyggemotstand, akkurat som vi liker det.
Ett godt hverdagsbrød.
Fremgangsmåten med bilder finner du i dette innlegget.
Her kommer oppskrift !
Grovt "kjapt" no knead brød
Du trenger;
200 gr. grovt mel eller ulike frø
( jeg brukte følgende; 50 gr 4-korn, 50 gr havregryn, 50 gr solsikkekjerner, 20 gr sesamfrø, 30 gr linfrø)
300 gr hvetemel
1,5 ts salt
10 gr gjær
4 dl vann
Slik gjør du;
Bland det tørre kjapt sammen i en bolle og hell i vannet (fingervarmt).
Bland inn vannet kjapt i deigen med en sleiv.
Ha over plastikkfolie og sett til heving i min.4 timer.
Ta ett bakepapir og sprinkle litt olje over.
Hell deigen på bakepapiret og brett deigen over hverandre to ganger, snu den 90 grader og gjenta brette prosessen.
La deigen heve med plastikkfolie over i 30 minutt.
Sett ovnen på 230 grader og sett inn en jerngryte(eller en keramikkform med lokk) med lokk på nederste rille samtidig.
Etter 30 min. tar du jerngryten ut av ovnen.
Hvelv deigen ned i gryten med brettesiden opp, ta på lokk og sett gryten tilbake i ovnen i 30 minutter.
Etter 30 minutter tar du av lokket og steker brødet i 15-30 minutt uten lokk (i min ovn betyr det 15 min, så følg med!!)
Hvelv brødet ut av gryten og la det avkjøle på rist
Dette har jeg lyst til å prøve!
SvarSlettHvor stort blir brødet? Vi er to mennesker og rekker sjelden å spise et helt brød før det blir tørt.
Koselig blogg, forresten. Jeg legger meg til som følger :)
Ingrid
Tusen takk for koselig kommentar Ingrid:)
SvarSlettDet er som ett rundt brød ca.24-26 diameter stort, dette kommer jo litt an på hva du steker brødet i. Jeg tror ikke dere skal bekymre dere for at det ikke blir spist opp:) Her forsvinner de før vi får sukk for oss. La meg høre hvordan det ble da :)
Klem Ingvild