onsdag 9. mars 2011

Hummersuppe flambert i cognac

Vi var så heldig å ha en hummer til overs i fryseren. Hummeren ble til en deilig og mektig suppe her om dagen.
Vi brukte hummer tatt ikke så langt fra stuevinduet vårt, men jeg tror det vil funke å bruke en canadisk fra frysedisken også. Vi hadde deler av hummerkjøttet i suppen og det til overs snasket vi i oss mens suppen kokte. 
Hummersuppe er ikke vanskelig å lage, men det tar litt tid. Anbefaler virkelig dere som er innom her å prøve engang, jeg garanterer at dere vil like den :)

 Hummersuppe

Du trenger;
1-2 skallet av hummer
3 sjalottløk
2 gulrot
1 fennikel
1 ss olje
1 ts paprikapulver
½ ts kajennepepper (malt)
2 ss tomatpure
1 dl cognac
3,5 dl hvitvin
1,2 liter vann
3 dl fløte
Salt og kvernet pepper

Melk til skum


Slik gjør du det;
Rens hummeren. Spar kjøtt og del skallet, hvor smått du deler det kommer an på størrelsen på gryta.
Grovkutt grønnsakene

Ha grønnsakene i gryta, fres hummerskallet, grønnsakene, tomatpure og paprikapulver i et par minutter.
Rør om så det ikke brenner seg
Ha i cognac og sett fyr på. Rist til flammen dør.

Kan der se flammen?
Den er der, men ikke lett å fange flammer med kameraet en sen ettermiddag!
Hell på hvitvin, vann og fløte og la det hele småputre i gryta 1 time.

Sil suppen

Smak til med salt og pepper.

Kjør suppen luftig med stavmikser eller om du synes suppen er litt tynn, bland ut 1 ss hvetemel i 1 dl kaldt vann. Da må suppen koke 20 minutter til for å koke ut melsmaken.
Legg hummerkjøttet i en dyp tallerken og hell suppen over.

Anrett med melkeskum. Det lager du ved å koke opp melk mens du bruker stavmikser til å skumme melken.

Server med godt brød til.

Jeg serverte med butterdeigsbrød. Delte opp butterdeig i trekanter, penslet de med egg og stekte de på 200 grader i ca.8 minutter.

2 kommentarer:

  1. Har aldrI laget hummersuppe før, men da jeg så du foreslo vanlig canadisk hummer ble jeg jo litt inspirert siden jeg harnlitemhummer utenfor døren :) det er i alle fall greit å øve seg med noe som ikke er så luksuriøst!

    SvarSlett
  2. Linn; Tror det funker helt fint med canadisk hummer også, jeg anbefaler å prøve, og la meg høre resultatet. Jeg har laget med canadisk hummer før, kjøttet smaker mye bedre på norsk hummer synes jeg, men alt er jo en smakssak :)
    Lykke til :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild