Kalenderen viser vår og vinteren er på hell. Det er nå skalldyr som reker og sjøkreps er på sitt beste!
Da vi fant sjøkreps i fiskedisken idag ble fristelsen for stor, heldigvis får jeg vel si. Noen av de fikk bli med oss hjem. Ta en tur innom en fiskedisk til helgen og se hva du finner!!
Mannen er hjemme på overtid og barna har vinterferie, livet går i hvilepuls. Da er det tid for litt kos på kjøkkenet.
Jeg jobbet for mange år siden som servitør på det utestedet/restaurantene som nok hadde en av de korteste levetidene i byen, det hadde ikke med maten vi serverte eller at servicen uteble, mer at stedet hadde drivere som ikke helt visste hva de drev med når det kom til stykket.
En av forrettene var gratinert sjøkreps.
Faktisk hadde jeg mitt første møte med sjøkreps da jeg jobbet her. Jeg stod å gjorde klar restauranten da kokken oppdaget ett skilt på en av båtene på kaia;
"FERSK SJØKREPS 100 KR. KG."
Kokken sprang og kom tilbake med flere kilo fersk sjøkreps, laget kjapt noe majones mens jeg stekte baguetter.
Fantastisk!!
Siden den dag har sjøkreps vært en av mine absolutte favoritter.
Retten passer godt som en forrett, men gjør seg også godt som hovedrett eller til kos med ett glass hvitvin og godt selskap:)
Oppskriften er basert på den forretten vi serverte på restauranten jeg jobbet, fritt etter hukommelse og smaker jeg ikke helt glemmer men heller ikke husker helt nøyaktig.
Gratinert sjøkreps i hvitløk og blå selbu
Du trenger;
Sjøkreps (4-6 halve haler til hver om forrett, en god del mer om det er til hovedrett, vi hadde ca 800gr til 2 voksene)
50-60 gr Blå selbu (eller annen blåmuggost)
150 gr. smør (helst usaltet)
2 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
Slik gjør du;
Sett ovnen på 200 gr.
Ta hvitløk, paprikapulver, smør og ost i en blender til det er blandet godt.
Skjær av hode og klør på sjøkrepsen.
(Restene og maten i klørne spiser dere mens dere lager maten)
Del halene på langs over ryggen.
Legg de med skallet ned på ett stekebrett
Legg en god klatt av smør/osteblandingen på hver sjøkrepshale.
Sett i ovnen, midterste rille i ca. 4-5 minutter eller til osten er smeltet.
Avkjøl de noe og server med litt brød til.
Voila
Takk for mat :)
Ikke en smule tilbake! |
Dette så nydelig ut. Synes du har masse godt på blogen din. I dag skal jeg ha noen venninner på besøk og da skal jeg servere scampi. Har ikke servert det før så det blir spennende om det faller i smak.
SvarSlettdette så sikkelig digg ut... tror dette er et must for kveldens, alt en finner i havet ;)
SvarSlett