Her er det vinterferie og vi er så heldige at vi har tilgang på ei fin lita snekke.
På vei hjem fra fisketur såg det slik ut |
Igår tok vi turen ut for å se om noe ville bite på kroken, aller helst ønsket vi oss torsk med rogn og lever, så heldige var vi ikke. Vi fikk sei, masse småsei.
Fra vi dro den opp i båten til den stod på bordet tok det under 2 timer. Det er luksus å kunne fange sin egen mat innimellom og når man i tillegg får flotte opplevelser med på kjøpet er lykken fullkommen.
Mannen fileterte fisken kjapt ombord i båten og restene kastet vi til måkene, en vinn-vinn situasjon for alle parter.
Seibiff med sjysaus
Du trenger til 4 porsjoner;
0,8-1 kg skinnet seifilet
hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
fløte
smør
1 løk
12-15 poteter
grønnsaker etter smak og behag, vi hadde asparges og gulrot
Slik gjør du det;
Sett på poteter og gulrot
Bland hvetemel, salt og pepper i en skål og bland godt.
Sett på stekepannen og legg i en klatt smør.
Tørk godt av seifiletene
Legg filetene i melblandingen 1 og 1 så over i stekepannen.
Stek filetene ca. 2-3 min på ene siden før du snur og steker 1-2 minutt på andre siden.
Legg filetene over i en ildfastform og sett den i ovnen så den holder seg varm.
Mellom hver ladning med fileter i pannen drysser du litt av melblandingen i stekepannen og heller over en god desiliter med vann (og en liten skvett med fløte, ikke nødvendig, men veldig veldig godt).
La det koke ut og hell det over filetene i den ildfaste formen.
I den siste stekepannen med fileter legger du også løk i rundt omkring i panna sammen med filetene.
Server
Det er noe eget ved å fange sin egen mat! Nydelige natur- og matbilder!
SvarSlettDet er noe med hele opplevelsen, samhørigheten og litt sånn "back to nature feeling".
SvarSlettTusen takk for fine ord Linn :)
Klem Ingvild
Vakre bilder du tar!
SvarSlett