tirsdag 1. mars 2011

Sprellfersk sei med sjysaus

Her er det vinterferie og vi er så heldige at vi har tilgang på ei fin lita snekke.


På vei hjem fra fisketur såg det slik ut

Igår tok vi turen ut for å se om noe ville bite på kroken, aller helst ønsket vi oss torsk med rogn og lever, så heldige var vi ikke. Vi fikk sei, masse småsei.


 Fra vi dro den opp i båten til den stod på bordet tok det under 2 timer. Det er luksus å kunne fange sin egen mat innimellom og når man i tillegg får flotte opplevelser med på kjøpet er lykken fullkommen.

Mannen fileterte fisken kjapt ombord i båten og restene kastet vi til måkene, en vinn-vinn situasjon for alle parter.


Seibiff med sjysaus

Du trenger til 4 porsjoner;

0,8-1 kg skinnet seifilet
hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
fløte
smør
1 løk
12-15 poteter
grønnsaker etter smak og behag, vi hadde asparges og gulrot

Slik gjør du det;

Sett på poteter og gulrot
Bland hvetemel, salt og pepper i en skål og bland godt.
Sett på stekepannen og legg i en klatt smør.
Tørk godt av seifiletene

Legg filetene i melblandingen 1 og 1 så over i stekepannen.

Stek filetene ca. 2-3 min på ene siden før du snur og steker 1-2 minutt på andre siden.

Legg filetene over i en ildfastform og sett den i ovnen så den holder seg varm.
Mellom hver ladning med fileter i pannen drysser du litt av melblandingen i stekepannen og heller over en god desiliter med vann (og en liten skvett med fløte, ikke nødvendig, men veldig veldig godt).

 La det koke ut og hell det over filetene i den ildfaste formen.

I den siste stekepannen med fileter legger du også løk i rundt omkring i panna sammen med filetene.

Server


3 kommentarer:

  1. Det er noe eget ved å fange sin egen mat! Nydelige natur- og matbilder!

    SvarSlett
  2. Det er noe med hele opplevelsen, samhørigheten og litt sånn "back to nature feeling".

    Tusen takk for fine ord Linn :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  3. Vakre bilder du tar!

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild