Saltkokte poteter med aïoli smaker helt fantastisk på ett tapasbord eller til det meste annet du ville hatt poteter til. Vi har prøvd ut dette flere ganger, men vi har ikke vært helt fornøyd med smaken, av og til for salt av og til for lite smak. Denne gangen smakte de perfekt, så nå deler jeg hvordan vi gjorde det med dere kjære lesere. Hemmeligheten var altså like deler salt og poteter.
Du trenger;
1 kg amadine poteter
1 kg havsalt
2 liter vann
evt. Aïoli
Slik gjør du;
Kok opp salt og vann i en kjele.
Ha i potetene når vannet koker.
Kok potetene møre.
Hell av vannet på potetene og la de få dampe seg tørre i kjelen ett par minutter.
Hell så over og bland inn aïoli.
TIPS: Om aïolien er for tykk, blander du den ut med vann mens du visper til den har fått en tyntflytende konsistens.
Det er jo helt fantastisk at du har funnet denne oppskriften :) Gleder meg til å lage denne ved en anledning i nær fremtid! (Litt overrasket over hvor mye salt som faktisk må til!)
SvarSlettMamma pleier også å lage slike nydelige poteter. Jeg har nok latt meg skremme pga mangel på de store saltmendene! Men dette er virkelig godt og ekte spansk!
SvarSlettJa det er enorme mengder salt, men det måtte til for å virkelig få den ekte gode smaken. Mannen skar ett par poteter i to fordi de var så mye større enn de andre potetene, de var i salteste laget for meg;)
SvarSlettKlem Ingvild