Straks tilbake er nok noe relativt...
Her har det vært
blogging i hvilepuls for å si det mildt!!!
Denne våren har bestått i mye jobbing, mye sykdom og mye
fotball.
Jeg fikk heldigvis klemt inn en blåtur med jentene til Bratislava også, en by
som anbefales på det varmeste.
Tenk vi visste ikke hvor vi skulle på tur før vi
hadde sprunget rundt på Gardermoen etter clue. Jubelen stod i taket da vi
skjønte vi skulle til sol og sommer.
Vi dro fra sluddbyger og minusgrader og
landet i 36 varmegrader.
Helt perfekt å nyte alle måltider på uterestauranter
i april/mai altså!
Tilbake til kefirkake i langpanne.
Perfekt til
avslutninger, sommerfester, fotballskoler, håndballkamper, helgekaffin osv,
osv.
Dere skjønner tegningen!!
Det er en sånn allround oppskrift som er veldig grei å ha for hånden.
Eller som min mamma hadde, oppskriften på det hun lagde oftest teipet på innsiden av skapdørene på kjøkkenet!
Den blir bare bedre og enda saftigere om den får stå en
dag eller to.
Sa jeg at den var eggefri? Det er den faktisk.
KEFIRKAKE i langpanne
Det første du gjør er å sette ovnen på 200 grader
(varmluft)
Du trenger:
1 liter kefir
6 dl. sukker
3 ts kanel
2 ss kakao
3 toppa ts natron
150 g smelta margarin
1 liter hvetemel
Slik gjør du;
Smelt margarinen.
Kle en langpanne med bakepapir.
Sleng alle ingrediensene i bakebollen og sett på
kjøkkenmaskinen.
Rør i ca. 3 minutter til alt er blandet godt sammen.
Fordel røra jevnt i langpanna med en slikkepott.
Stekes i ca. 25-30 minutt.
Så har du to valg du må tenke over når du skal lage
glasur.
Gidder du vente til kaka er kald før du har på glasur eller gidder du
ikke?
Jeg gidder sjeldent vente og bruker da denne glasuren som
smøres over kaka 2-3 minutter etter den er tatt ut av ovnen.
Glasur til varm kake
450 gram melis
150 gr. margarin
2,5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
5 ss kaffe/ melk
Glasuren røres sammen og smøres på kaka når kaka er
varm.
Eller om du er av de som tar deg god tid med kakebakingen
og gjerne venter til kaka er kald med glasuren, kan du bruke denne oppskriften
på glasur;
Glasur til kald kake
2 ss kakao
400 gram melis
8 ss kokt kaffi/melk
4 ts vaniljesukker
8 ms smelta margarin
Bland sammen og ha på avkjølt kake.
Uansett glasur, kaka er en vinner og det uten stress!!
kaker er alltid av interesse.
SvarSlettDenne var super å finne akkurat i det jeg trengte en sjokoladekake til bursdag. Har en lignende oppskrift selv, men den ligger jo på en papirlapp et eller annet sted i oppskriftsbunken :-)
SvarSlettDen er ihvertfall veldig god!
Ønsker deg en riktig fin sommer.