fredag 8. juni 2012

Kefirkake i langpanne

Straks tilbake er nok noe relativt...
Her har det vært blogging i hvilepuls for å si det mildt!!!
Denne våren har bestått i mye jobbing, mye sykdom og mye fotball.
Jeg fikk heldigvis klemt inn en blåtur med jentene til Bratislava også, en by som anbefales på det varmeste.
Tenk vi visste ikke hvor vi skulle på tur før vi hadde sprunget rundt på Gardermoen etter clue. Jubelen stod i taket da vi skjønte vi skulle til sol og sommer.
Vi dro fra sluddbyger og minusgrader og landet i 36 varmegrader.
Helt perfekt å nyte alle måltider på uterestauranter i april/mai altså!
Tilbake til kefirkake i langpanne.
Perfekt til avslutninger, sommerfester, fotballskoler, håndballkamper, helgekaffin osv, osv.
Dere skjønner tegningen!!
Det er en sånn allround oppskrift som er veldig grei å ha for hånden.
Eller som min mamma hadde, oppskriften på det hun lagde oftest teipet på innsiden av skapdørene på kjøkkenet!
Den blir bare bedre og enda saftigere om den får stå en dag eller to.
Sa jeg at den var eggefri? Det er den faktisk.

KEFIRKAKE i langpanne
Det første du gjør er å sette ovnen på 200 grader (varmluft)
Du trenger:
1 liter kefir
6 dl. sukker
3 ts kanel
2 ss kakao
3 toppa ts natron
150 g smelta margarin
1 liter hvetemel
Slik gjør du;
Smelt margarinen.
Kle en langpanne med bakepapir.
Sleng alle ingrediensene i bakebollen og sett på kjøkkenmaskinen.
Rør i ca. 3 minutter til alt er blandet godt sammen.
Fordel røra jevnt i langpanna med en slikkepott.
Stekes i ca. 25-30 minutt.
Så har du to valg du må tenke over når du skal lage glasur.
Gidder du vente til kaka er kald før du har på glasur eller gidder du ikke?

Jeg gidder sjeldent vente og bruker da denne glasuren som smøres over kaka 2-3 minutter etter den er tatt ut av ovnen.
Glasur til varm kake
450 gram melis
150 gr. margarin
2,5 ss kakao
3 ts vaniljesukker
5 ss kaffe/ melk
Glasuren røres sammen og smøres på kaka når kaka er varm.
Eller om du er av de som tar deg god tid med kakebakingen og gjerne venter til kaka er kald med glasuren, kan du bruke denne oppskriften på glasur;
Glasur til kald kake
2 ss kakao
400 gram melis
8 ss kokt kaffi/melk
4 ts vaniljesukker
8 ms smelta margarin
Bland sammen og ha på avkjølt kake.


Uansett glasur, kaka er en vinner og det uten stress!!

2 kommentarer:

  1. Denne var super å finne akkurat i det jeg trengte en sjokoladekake til bursdag. Har en lignende oppskrift selv, men den ligger jo på en papirlapp et eller annet sted i oppskriftsbunken :-)
    Den er ihvertfall veldig god!
    Ønsker deg en riktig fin sommer.

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild