søndag 24. juni 2012

Rabarbrapai



Da er jonsok/ St.Hans ett avsluttet kapittel og rabarbra sesongen helt på hell.
Løp ut i hagen/ naboens hage og høst de siste stilkene.
Lag en deilig syrlig pai.
Har du fortsatt noe til overs, sleng det i fryseren og ta de opp når du vil kjenne på de tidlige sommersmakene en gang senere i år.

Denne paien smakte nesten for syrlig,
men bare nesten.
Sammen med vaniljeis smakte den helt fantastisk.



Syrlig rabarbrapai


Du trenger:

6 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
190 g mykt smør
2 egg
-----
1/2 kg rensket, oppdelt rabarbra
1 1/2 dl sukker
2-3 ss potetmel

Slik gjør du;
Sett ovnen på 200 grader

Rensk, vask og del opp rabarbra.

Bland sukker og potetmel og bland det sammen med rabarbraen.

Ha alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og arbeid deigen sammen.

Når den er godt blandet, legg den på en melet flate og kjevle den forsiktig ut, legg den over i paiformen og ta av de kantene som er til overs evt. klem på mer deig der det trengs.  

Hell i rabarbraen og bruk resten av deigen til å lage gitter.

Kjevl ut restene av deigen og skjær de i passe bredde og lengde.  
Legg de over i rabarbraen i ett gittermønster.
Stek paien på nederste rille i ca. 45 minutt.

Server med vaniljeis eller vaniljesaus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild