Da er jonsok/ St.Hans ett avsluttet kapittel og rabarbra sesongen helt på
hell.
Løp ut i hagen/ naboens hage og høst de siste stilkene.
Lag en deilig
syrlig pai.
Har du fortsatt noe til overs, sleng det i fryseren og ta de opp når
du vil kjenne på de tidlige sommersmakene en gang senere i år.
Denne paien smakte nesten for syrlig,
Denne paien smakte nesten for syrlig,
men bare nesten.
Sammen med vaniljeis
smakte den helt fantastisk.
Syrlig rabarbrapai
Du trenger:
6 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
190 g mykt smør
2 egg
-----
1/2 kg rensket, oppdelt rabarbra
1 1/2 dl sukker
2-3 ss potetmel
Slik gjør du;
Syrlig rabarbrapai
Du trenger:
6 dl hvetemel
1 dl sukker
2 ts bakepulver
190 g mykt smør
2 egg
-----
1/2 kg rensket, oppdelt rabarbra
1 1/2 dl sukker
2-3 ss potetmel
Slik gjør du;
Sett ovnen på 200 grader
Rensk, vask og del opp rabarbra.
Rensk, vask og del opp rabarbra.
Bland sukker og potetmel og bland det
sammen med rabarbraen.
Ha alle ingrediensene til paideigen i en foodprosessor og arbeid deigen sammen.
Når den er godt blandet, legg den på en melet flate og kjevle den
forsiktig ut, legg den over i paiformen og ta av de kantene som er til overs
evt. klem på mer deig der det trengs.
Hell
i rabarbraen og bruk resten av deigen til å lage gitter.
Kjevl ut restene av
deigen og skjær de i passe bredde og lengde.
Legg de over i rabarbraen i ett gittermønster.
Stek paien på nederste rille i ca. 45 minutt.
Stek paien på nederste rille i ca. 45 minutt.
Server med vaniljeis eller vaniljesaus
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild