tirsdag 18. desember 2012

Sherrysild

Da er jula rett rundt hjørnet og de siste gaver skal ordnes, jeg anbefaler å lage litt sild å gi bort! Her er sildeproduksjonen igang og glassene står på rekke og rad. I år ble det laget tomatsild, rømmesild og sherrysild. Tomatsilden er nesten spist opp allerede og jeg må nok til å lage mer før jul allerede, men det er greit. Sild er sunt og godt.
 
Sherrysild
Du treng:
4 filetar av saltsild
1 raudløk
3-4 ss frisk dill
Til lake:
1 dl sherry
1 dl vatn
3 ss 7 % eddik
0,5-1 dl sukker
15--20 grovknuste pepparkorn

Slik gjer du:
Vatne ut sildefiletane i minst 2 timar i mjølk. Tørk godt av dei og skjer filetane i ca.1- 2 cm breie bitar på skrå. Skjer løk i tynne ringar. Bland saman lake og smak den til (den kan fort smake veldig søtt). Legg sild, løk og dill lagvis i eit glas hell over laken.

1 kommentar:

  1. Her var det masse godt - takk for alle de flotte oppskriftene du har lagt ut.Ønsker deg en riktig god jul.

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild