onsdag 23. juli 2014

Hjemmelaget Majones

Å lage majones selv er virkelig ikke noe hokuspokus. Og i disse herlige sommertider er det virkelig en nødvendighet til mannens selvfiskede krabber. Noen fra teinene han setter ut og noen fra fridykkingsturene sine.
Det er greit å ha en mikser, men liker du å vispe så trenger du ikke noe mer en din egen håndkraft, ja og noen få ingredienser da selvsagt.
Ett greit utgangspunkt når du lager majones er at 1 eggeplomme= 1 dl olje.
Jeg foretrekker en nøytral olje som soya, solsikke eller rapsolje når jeg lager majones.
Det beste av alt, du vet nøyaktig hva den er laget av!
Når du først lager, lag litt til naboene også, de blir garantert kjempeglad, bare prøv så skal du se!
 
 
Hjemmelaget Majones

Du trenger;
4 eggeplommer
4 dl olje (nøytral type)
1 god ts sennep (Dijon eller annen type sterk sennep)
1 ts eddik (eller sitronsaft, men pass på, du vil ikke at majonesen skal smake sitron)
1/2 ts salt og litt pepper (smak deg frem)

Slik gjør du:
Skill eggene, du trenger plommene (og gjemmer eggehvitene til en deilig pavlova til dessert)
Ha eggeplommer, sennep, eddik og salt i bollen og sett i gang og visp. Når blandingen begynner å få en kremete konsistens heller du i oljen i en tynn stråle. Jeg pleier å stoppe å helle innimellom så oljen får blandet seg godt med eggeplommene. Når du har tømt all oljen skal du nå ha en godt kremet majones og det er på tide å smake den til. Trenger den litt pepper? mer salt? eddik?
Ble den for tykk, heller du i litt kald vann og visper det godt inn.

Da er det bare å kose seg med ett par krabbeklør eller noen reker. Og husk, naboen vil helt sikkert smake litt!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild