torsdag 31. juli 2014

Kjapp hjemmelaget blomkålsuppe

I går la jeg ut denne statusen på min private facebookside.
Serverte heimelaga blomkålsuppe til middag idag. Fire ungar rundt bordet kunne fortelle at dei ikkje likte blomkål, men dei lovte å smake på middagen (det e alt ej forlanga).   
Her e tomt for blomkålsuppe... 
Så fekk vi en fin prat rundt bordet om smaksløka som stadig forandra sej
En status som engasjerte mer enn jeg trodde, så til alle dere som vil ha oppskriften:
Her er den!! 
 
Eneste bildet fra middagen ;)
 
Kjapp heimelaga blomkålsuppe
 
Du trenger;
1 Blomkål
1 Purre
1,5 l Vann
1 ss smør el. olje
Grønnsaksbuljong (hjemmelaget kraft eller butikkjøpt)
1 dl (eller mer) fløte el. creme fraiche
Salt og pepper
Maizena eller hvetemel til jevning
 
Om du vil ,kan du godt servere med litt sprøstekt bacon eller chorizo.
 
Slik gjør du;
Skjær det hvite på purreløken i småbiter. Del opp blomkålen i små buketter. Ha en klatt smør i en kjele og ha i purreløk og blomkål, la dette surre kjapt før du heller i vatn og buljong. La Blomkålen koke seg godt mør før du jevner med en stavmikser (eller i en blender). Hell så tilbake i kjelen og ha i en skvett fløte og smak til med salt og pepper. Om du synes suppa er litt tynn kan du jevne suppen med maizena (da er den fortsatt glutenfri) eller lage en meljevning. Lager du meljevning er det greit å la suppen småkoke i 20 minutter så smaker den ikke mel.
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild