Amerikanske muffins
Dette er "the real thing", ikke de eggedosisbaserte muffinsene vi spiser her til lands (cup cakes, som amerikanerne ville sagt).
Ingrediensene skal bare såvidt røres sammen for hånd, og man trenger kun to boller og en sleiv i tillegg til muffinsformene. Røren holder til 6-12 muffins, alt etter hvor store former man har. Det tar bare en halvtime fra du leter frem ingrediensene til muffinsene står ferdig og avkjøler seg.
Smakstilsetninger bestemmer du selv!
Eksempel kan være;
Most banan (i det våte) med hakkede mandler, gjerne også fire-fem dråper mandelessens.
Vaniljesmak (-dråper eller -sukker), bruk en kakesprøyte til å sette en god sprut vaniljekrem midt inne i muffinsen før steking.
Rosiner
Hakket sjokolade
Valnøtt
Kanel
Blåbær
Dersom man bytter ut 1/3 av melet med maismel får man såkalte cornmuffins.
Bland det tørre i bollen;
4,8 dl hvetemel
ca 1,5 dl farin (gjerne brun, mengde etter smak)
3 store ts bakepulver
en klype salt
Bland det våte i ett deslitermål
1 egg
3/4 dl olje (f.eks. rapsolje, kalt "Salat- og matolje")
2,5 dl melk
Vispes kjapt sammen og helles over i det tørre.
Fremgangsmåte: Sett ovnen på 200-220 grader.
Det tørre og det våte blandes hver for seg, deretter røres det såvidt sammen.
Røren skal IKKE bli jevn, da blir resultatet bare seigt og kjedelig.
Fyll røren i muffinsformer med en skje - så fullt du bare tør!
Om du bruker kun papirformer stekes de på midterste (nestnederste) rille i ca10-15 min.
(Det er en fordel å bruke muffinsbrett med papirformer i bunnen.
Muffinsene stekes på nederste rille (dersom både muffinsbrett og stekeplate) i 15-20 minutter)
Hej! vart hittar du de underbara muffinsformarna?
SvarSlettÅhh disse hørtes kjempegode ut :)
SvarSlettSkal absolutt prøve disse i påska, men hvor har du kjøpt de flotte muffinsformene?? De var såå søte :)
Tusen takk for koselige kommentarer:)
SvarSlettMuffinsformene er kjøpt på Åhlens, muffinsene setter seg litt fast, så jeg vet ikke helt hvor fornøyd jeg er med de, men søte det er de :)
Kanskje man skulle sprayet de litt med matfett før man hadde i røren? Jeg har ikke prøvd det, men kanskje verdt forsøket;)
Klem Ingvild
takk for en suuuuper muffinsoppskrift!:)
SvarSlettLiker bloggen din også:) Mye spennende!
a.
Supersuverene muffins!! fann dei like før påske og har podusert fleire porsjonar med diverse smak. Gløymde å ha sukker i ein porsjon, da fungerte dei som scones med blåbærsyltetøy attåt. Tok meg også den friheit å legge på ei kopling til oppskifta på fjesbokprofilen min. Tusen takk for at du deler så gode oppskifter, eg har funne fleire som eg skal prøve, og de nokså fort! helsin www.rr-gladdag.blogspot.com
SvarSlettHeia... ja no står muffinsene i ovnen. Håper de blir bra;) Aldri laget sånne før... gleder meg til å prøve:)
SvarSlettKlem:)
Tusen takk for veldig god muffinsoppskrift! De ble testet ut i dag til søndagskaffen - og ble en suksess! Brukte most banan, litt mørk sjokolade og hakka mandler i som smak - mmmmm.... :-)
SvarSlettTusen takk for denne. Bedre enn den med eggedosis eller smør ;)
SvarSlett