torsdag 25. november 2010

En kjapp Pasta Carbonara

Dette er virkelig kjappesen middag, og kjappe middager liker vi!

Pasta Carbonara

Du trenger til 2

1 pk. Fjordlands ferske tagliatelle eller annen tagliatelle(jeg hadde nå denne liggende å brukte den jeg hadde tilgjengelig.)
ca. 250 gr bacon
2 eggeplommer.

Slik gjør du
Kok opp lettsaltet vann i en kjele
Sett på stekepannen og ha i litt smør
Ha pastaen i det fosskokende vannet og følg anvisningen på pakken
Stek baconet godt brunt, men ikke svi det!
Sil vannet av pastaen og ha i to råe eggeplommer
Rør godt i pastaen til eggeplommene har blandet seg godt inn
Hell baconet over pastaen
Kvern over litt pepper
Server!!


8 kommentarer:

  1. Hei Ingvild, jeg heter Magne og jobber på VG Nett. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG som en av dagens anbefalinger. Håper det er ok at jeg låner bilde ditt :-)

    SvarSlett
  2. Hei Magne:)
    Dette var så gøy at du må bare låne i vei, her er mye spennende å ta av :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  3. Jeg bruker altid å steke litt kantarell evt. chamignon sammen med litt fløte og parmesan ost i tillegg, smaker utrolig godt :)

    SvarSlett
  4. Det er jo det som er så genialt med denne retten, man kan strippe den opp eller ned akkurat som det passer/hva man har tilgjengelig eller hvor god tid man har :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  5. Fjordland???
    Man kan lett lage en mye bedre carbonara fra grunnen av på bare den tiden det tar å koke pasta, enn å jukse og bruke Fjordland eller lignende halvfabrikat.
    Kok opp vann m/salt, stek bacon, finhakk hvitløk, riv parmesan, kakk et egg eller to og kvitt deg med hvitten. Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet, bland inn eggeplomme blandet med parmesan (mange bruker også fløte/creme fraiche, det er helt ok, men ikke "autentisk"), ha i sprøstekt bacon og hvitløk, dryss på nykvernet pepper og vips, så er carbonaraen ferdig.
    Fjordland, pøh. Snikreklame! ;-)

    SvarSlett
  6. Fjorlands carbonara? Er det ferdig pasta klar til oppkok? Fant ikke dette produktet på Fjordlands hjemmesider.

    SvarSlett
  7. Til dere anonyme :)

    Jeg brukte Fjordland denne gangen fordi det var det jeg hadde tilgjengelig. Det går helt fint å bruke annen pasta. Det er mange veier til Rom, men dette var slik jeg laget pasta carbonara denne dagen, fordi dette var det jeg hadde tilgjengelig der og da.
    Når det er sagt; Fjordlands ferske pasta eller tørket pasta potato poteito... :)

    Klem Ingvild

    SvarSlett
  8. Hei Ingvild. Ta en titt på bloggen min, så finner du en liten award. :-)

    SvarSlett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild