onsdag 11. mai 2011

Ovnsbakte Cajunpoteter

Har du noengang laget din egen krydderblanding?
Det er en enkel sak egentlig. Du kjøper krydder, måler opp og blander godt.
Cajunkrydderet jeg bruker er en slik hjemmeblanding. Jeg fant en oppskrift på nett for mange år siden, så utvikler den seg med årene til å bli nesten noe helt annet. Men bare nesten. De smakte fortreffelig til grillmaten.

Ovnsbakte Cajunpoteter

Du trenger;
1 kg poteter (jeg brukte amadine, men nypoteter er nok også fortreffelig på denne tiden)
olje (jeg sprinklet over olivenolje denne gangen)
cajunkrydder (lag selv eller finn ett ferdig på butikken)

Slik gjør du;
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Hell potetene i en langpanne med bakepapir i. Sprinkle med olje over og dryss ca.2 ss cajunkrydder over potetene. Bruk hendene og vend krydder og olje godt inn i potetene. La potetene stå midt i ovnen i ca.35-40 minutter  eller til de har fått en noe gylden farve. Vend potetene 2-3 ganger i løpet av steketiden.

Cajunkrydder lager du slik;
60 gr paprikapulver, 30 gr. malt sort pepper, 1-2 ss. kajennepepper el.chilipulver, 2 ss. hvitløkspulver, 2.ss hvitløkspulver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild