onsdag 4. april 2012

Egg i form med bacon eller skinke


Da er eggens store høytid her, jeg hørte på radioen at eggforbruket i Norge fordobles i påskehøytiden. Her i huset stemmer ihvertfall det. Når man har bedre tid sammen, brukes tiden gjerne sammen over deilige lange frokoster som kanskje går over i brunsj før det tar slutt. 
Her kommer ett artig tips jeg plukket opp på nettet. Passer perfekt på ett påskebord eller hvis du skal imponere frokostgjestene dine litt ekstra :)
Jeg forsøkte både med spekeskinke og bacon. Jeg kledde også en av formene med bacon og loff, da ble det litt for liten plass, men smaksmessig ble det bra.

Egg i muffinsform kledd med bacon eller skinke

Du trenger;
Egg
Bacon (skivet)
el. spekeskinke
evt. loff
muffinsbrett (jeg prøvde med papirformer, men det ble ikke vellykket, så gå for ett muffinsbrett)

Slik gjør du;
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kle bacon/skinke rundt og nedi formen, kakk ett egg og hell over.


Sett i ovnen på nederste rille i ca. 8-12 minutter.

Jeg sjekket mine etter 8 minutt og synes de trengte litt til. Mine stod tilslutt i 12 minutter, likevel var eggeplommen fin og rennende.

46 kommentarer:

  1. Bra blogg, Ingvild!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
    Svar
    1. Hyggelig Magne :)
      Tusen takk, spre det glade eggebudskap :)

      Klem Ingvild

      Slett
  2. Det heter "eggeplommen", ikke "eggegulen".

    SvarSlett
    Svar
    1. Det har du jo helt rett i kjære anonym, det er rettet!!

      Klem Ingvild

      Slett
    2. Syns det er kjempefflott at du deler, Ingvild! God påske!

      Slett
  3. Wow... skal ut å kjøpe former etter påske,dette må testes. Ser nydelig ut. :o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er kjempegodt! Lykke til med uttesting etterhvert:)

      Klem Ingvild

      Slett
  4. Fantastisk ide. Det er noe med å kunne bruke gode gamle råvarer på nye måter. Denne fikk jeg sansen for. Rett og slett litt småfin.
    Hilsen Irene
    (som også er "anonym", men det er fordi systemet tvinger meg til det fordi jeg ikke er på noen av de sosiale media som jeg måtte velge mellom for å kunne legge inn kommentar).

    SvarSlett
    Svar
    1. En god ide er til for å deles, tusen takk for koselig kommentar Irene :)

      Klem Ingvild

      Slett
  5. Ble baconet sprøtt på den korte tiden? Tenker da spesielt på bunnen der egget kjøler baconet ned? Tror du det er lurt å forsteke litt, eller er det bra som det er? Ser uansett lekkert ut

    SvarSlett
    Svar
    1. Baconet ble ikke helt sprøtt rundt og i bunnen, så om du foretrekker baconet "kremert" som meg, så forsteker du litt.Her må du nok bare prøve deg frem litt. Spekeskinken ble mye sprøere, men er også tynnere.
      Lykke til og hør gjerne fra deg om du prøver deg på forsteking.

      Klem Ingvild

      Slett
  6. Dette må testes i morgen!! kansje glede de andre i familien, tusen takk for gode tips.

    SvarSlett
  7. ooooh, den må jeg prøve.

    SvarSlett
  8. Dette må prøves, ser nydeig ut, takk for tipset ;-) God Påske ;-)
    Bente

    SvarSlett
  9. Dette ser utrolig godt ut - og skal selvfølgelig prøves :)

    SvarSlett
  10. kjempe kult dette må prøves =D

    SvarSlett
  11. Fantastisk, det må prøves. :) Synd ikke butikken er åpen i dag. :(

    SvarSlett
  12. Svar
    1. Jeg bruker stortsett varmluft til det meste, men denne gangen brukte jeg vanlig over- og undervarme :)

      Klem Ingvild

      Slett
  13. Dette var et kjempegøy tips, gjett om jeg skal imponere med det i påsken. Takk :)

    SvarSlett
  14. Selv om jeg er stappmett etter lammelår til middag, ble jeg fristet nå!

    Her må det jo også være rom for å prøve ut forskjellige ting å blande i
    egget - noe i retning omelettmuffins?

    SvarSlett
    Svar
    1. Her er det absolutt rom for å prøve seg frem, la meg høre det om du finner noen spennende kombinasjoner!!

      Klem Ingvild

      Slett
  15. Dette mååå bare prøves ut ut og kjøpe form etter påske.
    Godt med egg og bacom men ny variant er greit og prøve ut og skal d ha gjester er jo dette en knall ide :D

    SvarSlett
  16. Veldig god ide :) Må prøves!

    SvarSlett
  17. Dette har jeg laget noen ganger tidligere, og det var veldig delikat å ha dette nyttårskoltbordet :) Jeg bruker å steke mine i nærmere 20 min. Da blir plommen skikkelig stekt, og baconet sprøtt.

    SvarSlett
  18. Kreativt! Må prøves og nytes! :-)

    SvarSlett
  19. Fantatsisk ide for en egg og bacon-familie som oss!! dette må prøves ut!!

    SvarSlett
  20. Testa oppskriften din idag til stor fornøyelse til 3 åringen.
    Fruen i huset syntes det var det kuleste egg og bacon trikset EVER...

    SvarSlett
    Svar
    1. Så gøy at det falt i smak!!

      Klem Ingvild

      Slett
  21. Prøvd, smist og meget fornøyd!
    Takk for artig tips!

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig:) Godt å høre at det falt i smak!

      Klem Ingvild

      Slett
  22. Kjempetips!
    Men hva med å gjøre som foreslått her over å røre eggene sammen?
    Min ide er da å kle formen ikke med bacon men med for eksempel gravlaks? Den tåler jo mer varmebehandling er røkelaksen.
    Bare en tanke ;-)
    Terje

    SvarSlett
    Svar
    1. Her var det flere gode ideer Terje!! Skal prøves ut etterhvert :)

      Klem Ingvild

      Slett
  23. TUSEN HJERTLIG TAKK FOR DEN BESTE FROKOSTEN EVER!

    SvarSlett
  24. Mine måtte steke i 20 minutter, men nydelig ble det :)

    SvarSlett
  25. Nam, her var det mye godt! :))

    http://birrisj.blogspot.com

    SvarSlett
  26. Hei!
    Vi testet denne til påskefroskost med familien i dag, og det ble en stor hit! Takk for tipset :)

    Vi forstekte baconet i silikonformer, for å få det sprøtt, og nydelig sprøtt ble det! Eneste problemet var da, at baconet krympet såpass mye, at når vi hadde oppi egget rant det på utsiden, og det hele så litt "rotete ut når de ble servert. Altså at det var eggehvite på utsiden av baconet, og det så ikke like proft ut. Men aaaah, så godt det var <3
    Vi stekte eggene i litt over 20 minutter for å få fast eggeplomme, men jeg tror det hadde holdt med 18 min i vår ovn.

    Takk igjen for godt tips, dette var nok ikke siste måltidet disse ble laget :D

    Ellen :-)

    SvarSlett
  27. Nydelig oppskrift, og en jeg har vært nysjerrig på en stund nå (så bilde av noe lignende rett før jul og fikk lyst å lage det...).
    Et par spørsmål bare:
    Du nevnte at du kan bruke brød. Hvordan ville du gjort det?
    Hadde det gått an å først ha en tynn brødskive, og bacon mellom egg og brød? Hvis de vanlige muffinsformene da er for små, finnes det "american cupcake" former i metall?
    Ser for meg at det kunne godt bli interressant (særlig hvis det går an å forsteke baconen/skinken i brødformen sånn at det blir en småcrispy "seng" til egget)?
    Vil gjerne høre om det er noe som kunne gått an...

    MVH/ Tiina

    SvarSlett
    Svar
    1. Det jeg gjorde var å kle formen først med bacon, la brød innenpå og helte egget i. Vil kanskje funke bedre om man brukte en porsjonsskål til sjokoladefondant/creme brulee, de er jo litt større enn muffinsformene. Jeg har ikke forsøkt å forsteke baconet, men det er det flere som har kommentert går an. Mitt råd er å prøve seg frem, det kan det komme mye godt utav :)

      Lykke til

      Klem Ingvild

      Slett
  28. Hei
    Kan jeg spørre om hvor ideen kommer fra?
    Jeg serverte dette ved en lunsj da jeg bodde i Hong Kong for over 15 år siden:).
    Hyggelig å treffe deg på treffet, håper det blir flere:)
    Klem
    Liza

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Liza,

      Det er klart du kan spørre om det, jeg har sett bilder av retten med skinke engang på nett for lenge siden (husker ikke hvor, men mener det var en amerikansk matnettside) når jeg surfet rundt etter inspirasjon. Jeg kan ikke huske å ha sett den noen plass med bacon før. Jeg gjorde endel forsøk før jeg var fornøyd med oppskriften, men jeg ser av kommentarene at flere har måttet steke sine mye lenger en jeg stekte mine. Dette er nok ingen revolusjonerende metode sånn egentlig, jeg bare synes det var en kul ide og oppkrift å dele til påske. (og så var jeg ganske så fornøyd med bildene også).

      Veldig hyggelig å treffe deg også, jeg nyter å titte innom bloggen din altså:)

      Klem Ingvild

      Slett

Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild