Jeg elsker utfordringer, og her om dagen ble jeg utfordret på å "smelle sammen" noen lokale småbiter som kunne serveres kjapt og greit.
Her er resultatet;
Røkt laks fra Giske, klippfisk fra Sula, spekepølse fra Stranda, ramsløk fra Ulsteinvik, hjemmebakt flatbrød og hjemmespeket fenalår av villsau.
Dette en suksess med fantastisk smaker!!
Dette en suksess med fantastisk smaker!!
Selvsagt ble det en suksess når man kan fortelle hvor alle råvarene man har brukt er fra!
3 sunnmørske småtygg på ett fat
Du trenger;
Rett 1:
Fenalår (helst av
villsau)
Rødløk
Rømme (gjerne en
lokalprodusert)
Flatbrød
(hjemmelagd smaker aller best)
Rett 2:
Røkt laks
Rødløk
Rømme (gjerne en
lokalprodusert)
Flatbrød
(hjemmelagd smaker aller best)
Ramsløk i olje
(jeg bruker en fra Gode Greier)
Rett 3:
Tind
akevittkrydret spekepølse
Klippfisk Gran
Reserva fra Dybvik
Flatbrød
(hjemmelagd smaker aller best)
Ramsløk i olje
(jeg bruker en fra Gode Greier)
Slik gjør du;
Bland like deler rømme og ramsløk i olje.
Brekk flatbrød i små biter som passer til en munnfull. Slik lager jeg mine hjemmelagde flatbrød.
Legg opp med rømmedressing og tynne skiver av kjøtt/fisk over, pynt med litt rå rødløk.
Server gjerne med en deilig akevitt til eller ett glass øl.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så koselig at du vil legge igjen en kommentar til meg :) Klem Ingvild