Værsyke sunnmøringer er det mest sytete man kan være i nærheten av!!
Det gjorde vi noe med og heiv oss på ett fly som tok oss til Vilnius for noen dager. En av kveldene spiste vi på en restaurant som serverte oss denne deilige hjemmelagde bringebærostekaken til dessert.
Der kom inspirasjon til kakebaking da vi kom hjem etter deilige dager i Vilnius.
Mamma og pappa giftet seg for 40 år siden. Akkurat på samme dag som krompen ble født giftet de seg og med det ble bryllupsdagen deres også offisiell flaggdag. Ikke verst å våkne opp til heiste flagg overalt på bryllupsdagen sin hvert år! Litt ekstra stas ble det på mamsen og papsen i år og dagen ble feiret med barn, svigerbarn og barnebarn på hytta på fjellet. Jeg "bakte" denne himmelske og friske bringebærostekaken til kakebordet. Vi er tross alt sunnmøringer og selv om ikke vi var mer enn 10 til bords med stort og smått, hadde vi ikke mindre enn 3 kaker, karamellpudding og selvsagt friske bær med vaniljesaus. Skal det feires så skal det feires!!
Hytta var inntullet i ett tåkehav denne dagen, og stemningen var god om enn litt trolsk rundt oss :)
Denne kaken kan varieres i det uendelige og kutter man ut osten i kremen blir det til mousse. Man kan bytte ut bringebær med andre bær man har for hånden også. Med andre ord en meget anvendelig oppskrift.
Aller best blir nok kaken med en deilig nøttebunn som jeg har brukt i denne kaken her, men den funket veldig fint med kjeksbunn også.
Jeg brukte en form som var 28, men en 26 form vil gi en høyere kake.
Himmelsk bringebærostekake
Du trenger;
Til bunn;
1 pk (300 gr) bixit
125 gr smør
125 gr smør
Til ostekremen;
5eggeplommer
140 gr. Sukker
5eggeplommer
140 gr. Sukker
400 gr Philadelphia
400-500 gr bringebær
6-8 plater gelatin
400-500 gr bringebær
6-8 plater gelatin
8 dl kremfløte
Slik gjør du;
Knus kjeksene og smelt smøret, bland dette sammen og ha det i en rund kakeform kledd med bakepapir i bunnen. Ikke klapp for hardt da vil kjeksbunnen bli hard og vanskelig å skjære stykker av når kaken skal serveres.
Kjør bringebærene i en blender og sil ut stenene gjennom en sil.
(jeg silte 3 ganger gjennom min melsikt for å få bort flest mulig av stenene) og satt da igjen med ca. 200 gr bringebærpure.
6-8 plater gelatin legges i kaldt vann i 15-20 min.
Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis, pisk minst 10 minutter for å få en luftig eggedosis.
Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis, pisk minst 10 minutter for å få en luftig eggedosis.
Pisk inn philadelphiaosten.
Varm opp bringebærpuren sammen med gelatin til den har smeltet, ikke kok!!
Varm opp bringebærpuren sammen med gelatin til den har smeltet, ikke kok!!
La bringebærpureen få avkjøle litt før den blandes sammen med ostekremen.
La dette avkjøle.
Stivpisk 8 dl fløte (jeg hadde i 3 ss sukker, men dette er ikke nødvendig)
Bland kremen inn i ostekremen med en slikkepott.
Bland kremen inn i ostekremen med en slikkepott.
Hell over kjeksbunnen og sett i kjøleskapet minst 4 timer, gjerne til dagen etter.
Pynt kaken som du begjærer før servering og nyt.
Den ser nydelig ut. Ostekake er kjempegodt, og spesielt god som frisk sommerdessert synes jeg. :-)
SvarSlettFant bloggen din da jeg skulle finne en ny vri på klippfisken. Skal ha noen venner på besøk fredag, og må prøve å sette opp en meny. Du har utrolig mye bra her! Og så maler du? Jeg har blogg der bokblogging og maling er tema. Legger bloggen din på lista over blogger jeg skal følge, da jeg helt sikkert finner nye tips til lekre retter her. kanskje jeg skal lage denne ostekaken til dessert fredag?
SvarSlettDenne kaka skal jeg jammen lage i dag , tudeliduu bringebær fru :)
SvarSlett